Chiftele de Naut – Falafel Arabesc Pas cu Pas

0 9,037

O reteta simpla de chiftele de naut, (falafel) extrem de iubita in intreaga lume. Reteta provine din Egipt dar s-a raspandit si in tarile arabe unde a devenit o specialitate. Eu sunt o mare fana a acestor chiftelute de naut, deoarece sunt tare gustoase, sunt de post si se fac foarte usor.

Chiftele de Naut / Falafel Fara Gluten

Nautul este unul dintre ingredientele mele preferate pentru a prepara ceva simplu si rapid, de la hummus, pana la chiftele de naut aromate si crocante. Puteti pune naut la inmuiat peste noapte si pregati a doua zi chiftelute de naut sau falafel cu ceapa, usturoi, condimente, si patrunjel proaspat.

Sincera sa fiu, aceste chiftele de naut de post sunt mult mai bune decat cele din carne. Le puteti praji in baie de ulei, gati la air fryer sau la cuptor.  Pentru mine nimic nu suna mai bine decat un piure de cartofi cu o salata bogata si falafel alaturi.

Incercati si: Chiftele de linte cu orez

Cum Facem Cele Mai Bune Chiftelute de Naut

Pentru a face aceasta reteta, va trebui sa puneti naut la inmuiat peste noapte. Nu se foloseste naut fiert la aceasta reteta asa cum folosim la hummus. Folositi doar putina faina pentru a lega compozitia si adaugati chimen macinat, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ceapa tocata, usturoi ras. Formati chiftele si prajiti-le pana capata o crusta crocanta inchisa la culoare.

Le puteti servi intr-o lipie libaneza cu pasta de susan, (tahini), sau alaturi de piure de cartofi cu salata. Pentru mine aceste combinatii reprezinta un pranz copios si satios si sper sa incercati si voi reteta vegana de falafel si sa va fie pe plac!

Incercati si: Mancare de naut de post, tikka masala

Beneficiile Nautului

Nautul este plin de nutrienti, aceasta ofera multe beneficii pentru sanatate. Promoveaza controlarea greutatii atunci cand este gatit sanatos. Nautul contine fibre, previne constipatia, sustine sanatatea cardiovasculara, ajuta la controlarea zaharului din sange.

Ingrediente

  • 300g naut uscat
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura chimen macinat
  • Sare si piper dupa gust

Metoda de Preparare

1. Scurgeti nautul si puneti-l intr-un bol incapator.

2. Puneti peste naut ceapa taiata in bucati mai mici, patrunjelul, usturoiul, si restul ingredientelor cu exceptia fainii.

3. Amestecati bine apoi transferati intr-un robot de bucatarie si mixati bine astfel incat totul sa fie bine maruntit si sa obtineti o textura omogena din care sa puteti forma falafel.

4. Transferati inapoi in bol si puneti lingura de faina, apoi amestecati.

5. Luati cate putin din amestec si formati chiftelute apoi puneti-le pe o farfurie.

6. Incingeti mult ulei intr-o tigaie adanca apoi prajiti chiftelele pentru 3-4 minute sau pana cand capata o culoare aurie.

7. Pentru o versiune mai sanatoasa, preincalziti cuptorul la 180 C, si dati tava cu chiftele de naut la cuptor, pentru 25-30 de minute.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy