Va prezint un tort de morcovi raw vegan pe care pur si simplu il ador. Acest carrot cake raw vegan este un desert sanatos, delicios si indulcit natural cu un topping din crema de caju fina. Se face in doar 30 de minute si nu necesita mult efort.
Tort de Morcovi Raw Vegan
Baza acestui tort de morcovi raw vegan incepe cu nuci si curmale blenduite. Apoi adaugam morcovii rasi, vanilia si alte condimente aromate care fac prajitura cu morcovi atat de deosebita.
Dupa blenduire, transferati amestecul intr-un bol si incorporati faina de cocos, care va da o textura usoara ca de prajitura. Faina de cocos adauga dulceata naturala si multe fibre sanatoase, in plus nu contine gluten.
Incearca si: Briose cu morcovi
Eu am ales sa pun un topping din crema de caju aromata cu vanilie, sirop de artar si lamaie, dar este optional. Aceasta crema constituie un plus de aspect si gust, si va recomand sa nu o omiteti!
De indata ce tortul de morcovi s-a racit, il puteti decora cu orice aveti la indemana, puteti presara nuci, fasii de morcovi sau chiar migdale.
Puteti face deliciosul tort de morcovi raw vegan ca alternativa mai sanatoasa pentru zile de nastere sau alte ocazii speciale. Se face usor si contine doar ingrediente integrale si gustoase.
Puteti incerca si aceste retete sanatoase de bomboane cu fulgi de ovaz si cocos, biscuiti cu fulgi de ovaz sau briose cu ovaz si banane.
Carrot Cake Raw Vegan
Ingrediente
CREMA DE CAJU
- 150 g caju crud
- 120 ml crema de cocos sau lapte de cocos gras
- 30 ml suc de lamaie
- 45 ml sirop de artar
- 1 lingurita extract de vanilie
TORT
- 220 g morcovi rasi fin
- 400 g curmale fara samburi (greutate fara samburi)
- 300 g nuci crude
- 2 lingurite extract de vanilie
- Un praf de sare de mare
- 1 lingurita scortisoara
- ¾ lingurita ghimbir pudra
- 1 praf de nucsoara
- 70 g faina de cocos (sau migdale)
- 40 g stafide sau merisoare
Mod de Preparare
1. Pentru a prepara crema de caju (optional), inmuiati caju in apa fierbinte pentru 30 de minute. Clatiti apoi scurgeti de apa. Adaugati-l intr-un blender urmat de crema de cocos, suc de lamaie, sirop de artar si vanilie. Blendati pana devine un amestec fin. Transferati intr-un bol, acoperiti si dati la rece.
2. Dati morcovii pe razatoare apoi punetii deoparte.
3. Adaugati curmalele in robotul de bucatarie si blendati bine. Scoateti curmalele din robot si puneti-le deoparte.
4. Acum adaugati in robotul de bucatarie, nucile, vanilia, sarea si condimentele. Blendati bine pana obtineti un amestec fin. Dupa aceea, adaugati curmalele si morcovii rasi. Pulsati 2-3 secunde cat sa se incorporeze morcovii. Nu amestecati in exces!
5. Asezati hartie de copt pe fundul si marginile unei tavi inalte sau a unei forme de tort. Adaugati amestecul, intindeti si presati uniform cu un pahar sau un obiect cu fundul plat.
6. Puteti servi carrot cake asa cum este sau turnati crema de caju deasupra si dati la congelator 4-5 ore sau pana cand crema s-a intarit.
7. Scoateti din congelator si lasati sa se inmoaie putin cat sa puteti taia usor.
8. Garnisiti cu nuci macinate sau alt topping la alegere si sunteti gata de a savura o felie de tort de morcovi raw vegan.