Lipii Tortilla Moi si Pufoase

0 2,464

Lipii Tortilla de casa moi si pufoase – o alternativa delicioasa si sanatoasa la lipiile tortilla Mexicane din comert. Aceasta reteta usoara este facuta cu doar 5 ingrediente si nu este deloc greu de facut. Sunt o optiune mult mai sanatoasa si cu siguranta nu vei mai cumpara din magazin dupa ce vei incerca aceasta reteta.

Lipii Tortilla de Casa Moi si Pufoase

Lipii Tortilla Moi si Pufoase

Imi plac foarte mult aceste lipii tortilla proaspete facute in casa pentru rulouri si shaorma. Aceste tortillas sunt o baza minunata pentru multe preparate Mexicane precum taco, burrito, enchilada si tostada.

Am incercat multe retete de tortilla dar aceasta este cea mai usoara cu cele mai bune rezultate!

Secretul pentru a obtine o textura super moale este folosirea apei calde (nu fierbinte). Cand le-am facut pentru prima data nu mi-a venit sa cred cat de bune au iesit aceste lipii tortilla vegane chiar si in lipsa untului sau unturii.

Lipie Pentru Shaorma de Post / Vegana

Nu mai cumpar lipii Mexicane din comert de cand am descoperit aceasta reteta de lipii tortilla. Sunt excelente pentru taquitos, enchilada, burrito sau servite cu un curry de naut sau mancare de linte delicioasa.

Tortillas sunt super versatile si le prepar foarte des pentru familia mea si cu siguranta vor fi pe placul tau si al familiei tale.

Cum Sa Faci Tortillas de Casa

Pentru aceasta reteta veti avea nevoie de 5 ingrediente: faina universala, sare, praf de copt, ulei vegetal si apa calda. Puteti face un aluat framantat cu mana sau cu ajutorul unui mixer.

Preparati aluatul: Incepeti prin amestecarea fainii cu praful de copt si uleiul apoi turnati apa calda si framantati pana obtineti o coca moale.

Impartiti aluatul in bile egale apoi intindeti-le in discuri subtiri: Gatiti intr-o tigaie in jur de 30-60 de secude sau pana cand observati ca se formeaza bule deasupra, dupa aceea intoarceti pe partea cealalta si gatiti. Dureaza cam 1-2 minute sa gatiti fiecare tortilla.

Incercati si alte retete de lipii:

Lipie Turceasca 

Lipie Indiana Chapati

NOTITE

Am nevoie de praf de copt? Nu neaparat! Unele retete cer praf de copt altele nu. Este un agent care face lipiile pufoase din cauza bulelor de aer create. Puteti face si fara daca nu aveti la indemana sau nu doriti sa folositi.

Va sugerez sa le consumati in ziua in care le-ati preparat deoarece sunt mai bune dar daca nu le puteti manca pe toate, atunci depozitati intr-un recipient inchis etans si pastrati la frigider 3-4 zile.

Este important sa folositi apa calda si sa lasati aluatul sa se odihneasca.

Tortillas Mexicane  – Lipii Tortilla Vegane

Iubesc aceasta reteta deoarece sunt moi, pliabile si ies de fiecare data excelente fara prea mult efort.

Ingrediente

  • 3 cani faina universala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1/3 cana ulei vegetal
  • 1 cana apa calda, nu fiarta

Mod de Preparare

1. Amestecati intr-un bol mare faina, sarea si praful de copt.

2. Faceti o gaura in centru, adaugati uleiul si amestecati cu bine cu mana.

3. Turnati apa calda si framantati un aluati omogen si elastic.

4. Impartiti aluatul in 16 bile egale, apoi acoperiti-le cu un prosop de bucatarie si lasati-le sa se odihneasca 15-20 de minute.

5. Dupa s-au odihnit, presati cate o bila intre palme, pudrati masa de lucru cu faina apoi apoi intindeti discuri subtiri.

6. Puneti o tigaie foc mediu. Cand este foarte incinsa, adaugati cate o lipie si gatiti 30-60 de secunde sau pana cand se formeza bule de aer deasupra. Intoarceti si gatiti si pe cealalta parte pana devine frumos rumenita. Asigurati-va ca indepartati excesul de faina.

7. Serviti lipii tortilla calde alaturi de orice preparat va place mai mult!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy