Antivirale Naturale: 7 Plante Antivirale Care Distrug Virusii Periculosi

0 595

Daca vrei cu adevarat sa ai grija de sanatatea ta, atunci este extrem de important sa ai mare grija de sistemul tau imunitar. Iar pentru a face asta, stiai ca exista anumite antivirale naturale care au proprietati terapeutice si pot imbunatati functionarea sistemului tau imunitar?

Top 7 Antivirale Naturale Care Omoara Virusii si Ajuta Sistemul Imunitar

In articolul de astazi vom discuta despre 7 antivirale naturale care promoveaza sanatatea prin stimularea sistemului imunitar si ne ajuta sa luptam mai eficient impotriva virusilor si infectiilor. Vezi care sunt acestea in lista de mai jos!

Ce Sunt Antiviralele

Antiviralele sunt medicamente care ajuta corpul sa lupte impotriva anumitor virusi periculosi care cauzeaza boli. Acestea sunt administrate injectabil sau oral la recomandarea unui medic.

Pe langa tratamentul medicamentos antiviral, exista si cateva plante medicinale si extracte din plante foarte puternice care omoara virusii si intaresc sistemul imunitar, facandu-l mai eficient in lupta contra virozelor. Pentru afectiuni virale sezoniere usoare care se manifesita prin simptome precum durere in gat, secretii nazale, duereri musculare si de cap, etc.

Antiviralele sunt preventive si pot ajuta la prevenirea infectarii sau raspandirii cu virusi altor persoane.

Antivirale Naturale: Extracte Antivirale si Cum Sa Le Folositi

Inca din cele mai vechi timpuri, plantele au fost folosite drept tratamente naturale pentru multe boli, inclusiv infectii virale.

Datorita concentratiilor puternice din compusii plantelor, multe extracte pot ajuta la combaterea virusilor si sunt preferate de multi practicieni ai medicinei naturale.

Iata cele 7 antivirale naturale pentru combaterea simptomelor cauzate de infectii virale:

1. Galbenele (Calendula officinalis)

Galbenelele pot fi folosite ca prim-ajutor pentru vindecarea ranilor, prevenirea infectiilor si tratarea ochilor rosii. Se poate prepara in multe moduri, inclusiv infuzii, tincturi, lotiuni si unguente. Nu prezinta mari riscuri de efecte adverse.

Vezi: Beneficiile ceaiului de galbenele si  Beneficiile cremei de galbenele

2. Cuisoare (Syzygium aromaticum)

Cuisoarele se folosesc in general sub forma de analgezic topic, ulei infuzat cu cuisoare sau ulei esential de cuisoare care pot distruge bacteriile rele din intestin.

Pentru uz intern, folositi cuisoare la gatit sau faceti ceai de cuisoare. Pentru uz topic, diluati ulei esential de cuisoare cu un ulei purtator.

Continua sa citesti: Beneficiile cuisoarelor

4. Coada Soricelului (Achillea millefolium)

Micuta coada de soricel are numeroase beneficii si intrebuintari. Sub forma de pudra, este capabila sa opreasca sangerarea rapid. Infuzata in apa, accelereaza vindecarea aftelor. Ceaiul de soricel este folosit impotriva infectiilor tractului urinar.

Coada soricelului trebuie evitata in timpul sarcinii deoarece poate cauza contractii uterine.

Cotinuarea: Ceai de coada soricelului beneficii

4. Strugurele Ursului (Arctostaphylos uva-ursi)

Strugurele ursului este adesea folosit ca tinctura sau capsule pentru tratarea infectiilor tractului urinar deoarece contine compusi eficienti la uciderea patogenilor asociati cu aceasta.

Datorita puterii sale, nu ar trebui folosita mai mult de 2 saptamani. Nu se administreaza copiilor, femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza sau cei cu boli de rinichi.

5. Echinacea (Echinacea angustifolia)

Echinacea poate accelera procesul de vindecare atunci cand o infectie isi face aparitia. Este mai eficienta luata ca tinctura pe perioade mai lungi de timp. Nu o folositi daca aveti o boala autoimunitara.

6. Scortisoara (Cinamomum zeylanicum)

Scortisoara incalzeste corpul, ajuta digestia si are proprietati antibacteriene. Poate fi consumata ca ceai, adaugata in mancare sau uleiul esential de scortisoara poate fi amestecat cu un ulei purtator si aplicat pe zonele cu probleme.

Uleiul esential de scortisoara are numeroase beenficii precum capacitatea de a stimula sistemul imunitar, ameliora disconfortul digestiv, stimula libidoul, ajuta cu simptomele ocazionale de raceala si gripa, sprijini raspunsul sanatos la inflamatie, sprijini buna circulatie si simptomele diabetului.

7. Sunatoarea (Hypericum perforatum)

Ultima planta in lista noastra cu antivirale naturale este populara sunatoare. Aceasta contine chimicale precum hipericina si pseudohipericina, care lupta impotriva virusilor care imita celulele umane sanatoase.

Urmariti-ma si pe canalul de youtube (adnanaalexe) pentru articole video despre plante.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy