Placinte Turcesti cu Branza / Gozleme Turcesti – (Vegane, Fara Gluten)

0 3,034

Aceste Placinte Turcesti cu Branza sau Gozleme Turcesti sunt facute intr-o varianta vegana, fara gluten. Sunt umplute cu un amestec proteic pe baza de plante care inlocuieste carnea tocata, spanac si branza feta vegana. Un deliciu!

Placinte Turcesti cu Branza / Gozleme Turcesti

Placinte Turcesti cu Branza / Gozleme Turcesti - (Vegane, Fara Gluten)

Am pregatit in trecut gozleme Turcesc din faina universala, dar foarte multi dintre voi mi-ati cerut si o varianta de placinte Turcesti cu branza fara gluten. Am revenit cu o varianta fara gluten la care am adaugat si o “tocatura vegana”  ca sursa de proteine, bineinteles le puteti face si simple daca doriti!

Mie imi plac foarte mult retetele Turcesti deoarece sunt intotdeauna facute cu ingrediente proaspete si condimente  naturale. Am incercat si Lipia Turceasca care a iesit atat de pufoasa si buna sau Pide Turcesti Vegane. Incearca-le si tu!

Cu Ce Le Puteti Servi?

Placinte Turcesti cu Branza / Gozleme Turcesti - (Vegane, Fara Gluten)

Deoarece gozleme Turcesc este crocant si picant, merge servit cu salate proaspete, salata Tabbouleh, salata de bulgur, sos tzatziki vegan, maioneza vegana sau guacamole.

Aceste placinte sunt delicioase atunci cand sunt calde si crocante. Daca va raman, depozitati-le in frigider intr-un recipient cu capac. Incalziti-le intr-o tigaie sau in cuptor.

Aceste Placinte Turcesti cu Branza Sunt:

  • Vegane
  • Fara Gluten
  • Fara oua
  • Fara Lactoza
  • Crocante
  • Picante
  • Sanatoase
  • Incredibil de bune
  • Bogate in proteine

Mai Multe Retete Asemanatoare

Lipie Indiana (Chappati/Roti)

Lipie Turceasca Pufoasa

Aloo Parantha (Lipie Indiana Umpluta cu Cartofi)

Paine Pita de Casa

Lipie Naan cu Usturoi

Lipie Naan Fara Gluten

Spanakopita Greceasca cu Spanac si Branza Feta Vegana

Placinte Turcesti cu Branza / Gozleme Turcesc Fara Gluten

Placinte crocante cu spanac, branza feta vegana si tocatura pe baza de plante. Atat de bune si usor de facut incat le vei pregati si tu foarte des. In plus, nu contin gluten!

Ingrediente

Aluat

  • 7g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 + ¼ cana apa calda
  • 3 cani faina fara gluten
  • 2 lingurite sare

Umplutura

  • 76g soia granule
  • 240ml supa de legume (pentru inmuiat granulele de soia)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe tocate fin
  • 3 catei de usturoi tocati fin
  • 1 ardei rosu tocat
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 + ½ lingurita chimen
  • 2 lingurite paprika
  • 1 lingurita boia iute (optional)
  • Sare si piper dupa gust
  • 60g spanac tocat grosier
  • 1 jumatate de legtura frunze de patrunjel tocate fin
  • 120g branza feta vegana
  • ½ cana branza vegana rasa

Vezi si: Chiftele de linte la cuptor

Metoda de Preparare

1. Amestecati drojdia, zaharul si apa intr-un bol. Acoperiti si lasati drojdia sa se activeze in jur de 5 minute.

2. Intr-un bol incapator, cerneti faina. Apoi adaugati sarea si amestecul de drojdie. Amestecati pana obtineti un aluat moale.

3. Transferati pe masa de lucru pudrata cu faina si framantati 5 minute.

4. Impartiti aluatul in 8 bucati egale. Acoperiti si lasati sa stea 15-20 minute la loc caldut.

Notita: *Puteti sari peste carnea tocata vegana daca doriti doar spanac si feta*

5. Pentru umplutura, puneti granulele de soia intr-un bol, adaugati supa de legume si lasati-le sa se inmoaie 5-10 minute. Scurgeti excesul de apa printr-o strecuratoare. (Daca gasiti “carne tocata” prin supermarket, sariti peste acest pas).

6. Incingeti cele doua linguri de ulei intr-o tigaie si sotati ceapa cam 3 minute. Adaugati usturoiul si continuati sa sotati inca 1 minut. Acum puneti ardeiul gras, pasta de tomate, chimenul, paprika, boia, sare. Sotati 1 minut amestecand continuu.

7. Acum este momentul sa adaugati spanacul si patrunjelul. Amestecati, apoi stingeti focul si acoperiti tigaia. Lasati amestecul sa se odihneasca cateva minute.

8. Dupa aceea sfaramitati branza feta vegana intre maini si incorporati-o in amestec. Puneti sare si piper dupa gust.

9. Luati cate o bila de aluat apoi intindeti intr-un cerc subtire. Puneti umplutura pe jumatate din cerc. Presarati deasupra branza vegana rasa. Acoperiti umplutura cu cealalta jumatate a cercului si sigilati marginile bine.

10. Pentru a gati aceste placinte turcesti cu branza, ungeti cu ulei o tigaie incinsa la foc mediu . Puneti placintele in tigaie si gatiti pe fiecare parte pana devin frumos rumenite.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy