Negresa de Post cu Unt de Arahide Absolut Divina!

Negresa de post cu unt de arahide super delicioasa si usor de facut!

0 1,463

Cat de buna este aceasta negresa de post cu unt de arahide! Este atat de usor de facut, si sincer sa va spun este pe placul tuturor apropiatilor mei. Nu contine gluten, oua sau lactate.

Negresa de Post cu Unt de Arahide

Negresa de Post cu Unt de Arahide Absolut Divina!

Ei bine, am pregatit si alte deserturi cu unt de arahide, dar are un gust absolut divin in aceasta negresa de post cu unt de arahide! Partea buna este ca nu am nevoie de o multime de ustensile, doar un bol si o spatula si mi-a iesit un desert delicios si rapid.

Untul de Arahide – Care este cel mai bun si cum se face

Untul de arahide este o pasta bogata in proteina, foarte populara in intreaga lume. Este facut din alune procesate la robotul de bucatarie intr-o pasta groasa.

Produsul final fara zahar adaugat, uleiuri sau alti aditivi rezulta intr-un preparat bogat in nutrienti benefici. Este important sa verificati eticheta si sa nu cumparati unt de arahide care contine altceva in afara de arahideq. Multe marci vand unt de arahide plin de zahar, sare, ulei vegetal si grasimi trans care ii reduc semnificativ valoarea nutritionala.

Untul de arahide natural este disponibil in magazinele online de sanatate sau se poate face foarte simplu acasa cu ajutorul unui blender puternic sau robot de bucatarie.

Puteti urma aceasta reteta de (unt de arahide facut in casa) pentru a face negresa de post cu unt de arahide.

Incearca si: Prajitura cu unt de arahide

Ingredientele Necesare

Faina: Am folosit faina fara gluten, dar o puteti inlocui cu faina universala daca nu le doriti fara gluten sau faina de ovaz.

Zahar de cocos: Este o alternativa mai sanatoasa la zaharul alb rafinat, folositi alt indulcitor la alegere.

Unt vegan: puteti pune ulei de cocos, dar eu prefer untul vegan pentru a obtine o negresa mai buna!

Sos de mere: acesta inlocuieste ouale gasite in reteta traditionala de negresa cu unt de arahide.

Fulgi de ciocolata: Imi place sa ii presar deasupra negresei deoarece I love chocolate! 😀

Unt de arahide: untul de arahide trebuie sa fie fin si cremos.

Cacao si praf de copt.

Incercati si: Cupe de ciocolata cu unt de arahide

Note si Sfaturi

Mai putin zahar: folositi un indulcitor precum stevia daca doriti sa excludeti zaharul sau sa reduceti din cantitatea folosita la aceasta reteta.

Nu vreti sa folositi unt de arahide? Puneti unt de migdale sau unt de cocos!

Nu vreti negresa fara gluten? Inlocuiti faina fara gluten cu faina universala!

Nu sariti sau inlocuiti sosul de mere: aceasta va ajuta sa dati textura negresei!

Cam atat despre ingrediente, notite si sfaturi. Daca aveti alte intrebari, lasati-le in sectiunea de comentarii. Haideti sa incepem!

Ingrediente

  • ½ cana unt vegan
  • ½ cana zahar de cocos
  • 1/3 cana sos de mere neindulcit
  • ¼ cana lapte vegan
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cana faina de ovaz, sau fara gluten
  • 1 cana cacao
  • 2 linguri praf de copt
  • ½ cana fulgi de ciocolata
  • ¾ cana unt de arahide
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ¼ cana sirop de artar
  • 113g unt vegan, la temperature camerei

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180C si puneti hartie de copt pe o tava cu dimensiunea de 8×8.

2. Intr-un bol mare, adaugati untul vegan topit, si zaharul de cocos. Amestecati bine.

3. Cerneti faina cu cacao si praful de copt apoi amestecati din nou.

4. Adaugati sosul de mere, laptele vegan si vanilia apoi amestecati din nou.

5. Adaugati faina peste ingredientele umede si amestecati cu o spatula doar cat sa se combine, nu amestecati in exces!

6. Incorporati si fulgii de ciocolata, pastrand cativa pentru presarat deasupra.

7. Turnati amestecul in tava si intindeti uniform.

Pentru untul de arahide

1. Adaugati toate ingredientele intr-un bol.

2. Bateti cu mixerul pana obtineti un amestec gros.

3. Puneti cateva linguri deasupra negresei si formati vartejuri cu ajutorul unui cutit.

4. Daca va ramane unt de arahide, depozitati-l in frigider si folositi-l ca topping la brownies alaturi de inghetata.

5. Dati tava la cuptor si coaceti 20-22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea.

6. Scoateti din cuptor si lasati sa stea 10 minute in tava sa se raceasca.

7. Taiati si serviti! Depozitati restul de negresa de post cu unt de arahide intr-un recipient inchis la temperature camerei pentru 2 zile sau la frigider pana la 4-5 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy