Chimen Beneficii si Contraindicatii Pentru Sanatate

0 854

Chimen beneficii si contraindicatii. (Cuminum cyminum L) este o planta frunzoasa care creste la sol in China, India, Orientul Mijlociu si regiunea Mediteraneana. Fructul acestei plante este cunoscut ca seminte de chimen, si este un condiment popular in intreaga lume. Chimenul a devenit un subiect al cercetarilor medicale deoarece medicina ayurvedica sustine ca are o multime de beneficii pentru sanatate.

Chimen Beneficii si Contraindicatii

Chimen Beneficii si Contraindicatii Pentru Sanatate

In articolul acesta discutam despre chimen beneficii si contraindicatii. Majoritatea beneficiilor chimenului se indreapta catre digestie, circulatie si sistemul imunitar.

Seminte de Chimen Beneficii

1. Contine Antioxidanti

Semintele de chimen contin substante naturale (apigenina si luteolina), care actioneaza precum antioxidantii. Acestea impiedica radicalii liberi sa atace celulele sanatoase. Antioxidantii va ajuta sa va simtiti mai sanatos si energetic, si ajuta la mentinerea intinerita a pielii.

2. Poate Trata Diareea

Chimenul este recomandat de secole ca tratament pentru diaree. Potrivit cercetarilor, extractul din seminte de chimen poate ajuta la vindecarea diareei.

3. Lupta Impotriva Parazitilor si Bacteriilor

Uleiul de chimen este adesea folosit ca un agent antiseptic si larvicide. Uleiul omoara bacteria rezistenta la alti antiseptic. Cercetatorii considera ca poate omora si bacteria care incearca sa atace sistemul imunitar. Acest lucru explica de ce a fost folosit si drept conservant timp de secole.

4. Imbunatateste Simptomele Sindromului de Colon Iritabil

Cercetatorii au evaluat ca extractul de chimen poate trata crampele, spasmele digestive si balonarea asociate cu sindromul de colon iritabil. Acest extract a fost capabil sa trateze aceste simptome atata timp cat participantii studiului il consumau.

Este atat de eficient incat s-ar putea sa devina un substitut excelent pentru cei care nu isi pot permite medicamente scumpe care sa le trateze sindromul.

5. Ajuta la Controlarea Zaharului din Sange

Chimenul a fost folosit ca parte pentru testarea unor medicamente din plante pentru diabet. Medicamentul a ajutat cu succes oamenii cu diabet sa tina bola sub control.

V-ar mai putea interesa si: Ceai de chimen beneficii sau ulei de chimen negru beneficii pentru par.

Riscuri si Efecte Adverse

Chimenul este considerat sigur si in general nontoxic. Ar putea aparea anumite efecte adverse daca consumati prea mult. Doza zilnica de chimen ca supliment natural este de 300 pana la 600 miligrame pe zi.

Cercetatorii au gasit dovezi precum ca, chimenul suprima nivelurile de testosteron si scade fertilitatea la barbati daca este luat in cantitati mari. Chimenul a fost folosit in unele culturi pentru declansarea avortului, deci este contraindicat femeilor insarcinate si celor care doresc sa ramana insarcinate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy