Rulada Buturuga / Buche de Noel – reteta vegana

0 1,720

Iata o reteta vegana de rulada buturuga! Un desert special pentru masa de Craciun. O rulada cu ciocolata simpla, usoara dar atat de ciocolatoasa si super delicioasa.

Rulada Buturga / Buche de Noel – reteta vegana

Reteta de rulada buturuga sau buche de Noel, poate fi o optiune excelenta pentru masa de Craciun, mai ales a celor care nu pot consuma oua si lactate. Deci daca sunteti iubitori de ciocolata atunci aceasta prajitura buturuga este pentru voi.

Am vrut sa pastrez aceasta reteta de rulada buturuga cat mai simpla posibil si sa ma concentrez cat mai mult pe tehnica. Iata aici trei reguli de aur pe care trebuie sa le urmati pentru a obtine un buche de Noel perfect!

Coaceti rulada exact 7-8 minute. Acest desert se coace pe o tava intinsa si amestecul trebuie intins uniform. Un strat crocant subtire se va forma daca o coaceti prea mult si veti obtine un aspect crapat.

Folositi-va de un prosop de bucatarie si o hartie de copt pentru a rula prajitura buche de Noel. Nu va temeti chiar daca sunteti la inceput, rulati cu incredere!

Puneti destula crema! Cand incepeti sa o rulati, trebuie sa aveti o umplutura destul de groasa care sta in loc si tine rulada stransa! Lasati crema de ciocolata ganache sa se raceasca pentru a fi suficient de groasa si buna de intins.

CUM FACEM CEA MAI BUNA CREMA PENTRU RULADA DE CASA?

Eu folosesc doar doua ingrediente pentru a obtine o crema de ciocolata ganache vegana, pe care o folosesc ca umplutura pentru rulada buturga. Aveti nevoie de crema de cocos si ciocolata vegana maruntita.

Procesul de preparare este foarte simplu! Topiti cele doua ingrediente la bain marie sau in cuptorul cu microunde, amestecati apoi dati la frigider astfel sa se ingroase, dupa care mixati pana obtineti o crema.

Incercati si: Tiramisu vegan

INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE RULADA BUTURUGA:

Prajitura buche de Noel

  • 200g faina
  • 75g ciocolata neagra
  • 100g zahar
  • 100ml aquafaba (apa din conserva de naut)
  • 100ml lapte vegan
  • 35ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare

Crema de Ciocolata Ganache

  • 225g ciocolata neagra
  • 150g crema de cocos
  • 2 linguri extract de vanilie, optional
  • Un praf de sare

Glazura de Ciocolata:

  • 200g ciocolata
  • 100ml lapte vegan

Instructiuni: (Ocupati-va de crema inainte de a coace rulada)

1. Preincalziti cuptorul la 180C. Puneti hartie de copt pe o tava intinsa (sa treaca peste peretii tavii).

2. Cerneti faina, zaharul, praful de copt si sarea.

3. Topiti ciocolata neagra in cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Dupa ce s-a topit complet, adaugati peste ciocolata uleiul, laptele vegan si aquafaba, apoi amestecati bine.

4. Turnati ingredientele umede peste cele uscate si amestecati bine pana cand totul este bine incorporat. Turnati in tava si intindeti uniform cu o spatula.

5. Dati tava la cuptor in mijloc si coaceti 7-8 minute. Coaceti maxim 8 minute decat daca vi se pare ca nu este suficient de coapta. Coacerea in exces poate rezulta in craparea ruladei in timpul rularii.

6. Scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca putin pe un grilaj. Taiati marginile care s-au copt prea tare pentru a evita craparea. Puneti un prosop peste, rulati apoi lasati-o deoparte.

7. Preparati crema astfel. Incalziti crema de cocos intr-un vas, (nu fierbeti!). Turnati peste ciocolata. Adaugati vanilia si sarea, apoi lasati sa stea 3 minute. Amestecati bine. Transferati intr-un bol si lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dati-o la frigider sa se raceasca complet.

8. Dupa aceea mixati 5-10 minute. O sa capete o culoare mai deschisa dupa mixare. Intindeti crema peste prajitura cat de uniform posibil.

9. Incepeti sa rulati cu grija, folosind hartia de copt pentru a strange bine capatul ruladei apoi desprindeti-o cu grija si continuati sa rulati. Dupa aceea, puneti rulada la frigider cat preparati glazura.

10. Topiti ciocolata apoi incorporati laptele vegan. Turnati glazura peste rulada buturuga racita si dati-o iar la frigider pentru a se intari. Formati linii deasupra care sa imite scoarta de copac.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy