Chiftele cu Ciuperci – reteta de post

0 9,551

Chiftele cu ciuperci – o reteta de post simpla si usoara, perfecta pentru perioada postului, dar si ca garnitura sau chiftea pentru burger. Sunt satioase, sanatoase si isi mentin forma excelent.

Chiftele cu Ciuperci – reteta de post

Aceste chiftele cu ciuperci cu fasole neagra, ovaz si mult marar sunt alegerea mea preferata pentru un burger vegan! Sunt super delicioase si incredibil de sanatoase!

Am incercat o multime de retete de chiftele de post si nu am avut niciodata o problema cu mentinerea formei in ciuda faptului ca nu adaug oua, deci nici voi nu trebuie sa va faceti griji. Ovazul atrage umiditatea si da o textura perfecta acestor chiftele cu ciuperci de post.

Fasolea neagra este plina de protein si fibre care da senzatie de satietate iar ovazul contribuie la fermitatea chiftelelor si le da o textura perfecta. Timpul de preparare dureaza in jur de 15-20 de minute si 30 de minute timp de gatire la cuptor. Le puteti praji dar la cuptor sunt mai sanatoase.

Cum Se Face Reteta de Chiftele cu Ciuperci la Cuptor

Fasole – Puteti folosi fasole rosie sau neagra din conserva sau fasole fiarta. Inlocuiti fasolea cu naut daca doriti.

Ciuperci – Am folosit ciuperci Champignon. Puteti pune si ciuperci portobello.

Seminte de in – Aveti nevoie de seminte de in macinate ca inlocuitor de oua.

Ovaz – Am pus faina din fulgi de ovaz dar puteti folosi si fulgi de ovaz intreg sau pesmet.

Sos de soia – Este un ingredient optional! Inlocuiti cu sos tamari pentru o versiune fara gluten.

Puteti servi delicioasele chiftele cu ciuperci intr-un burger cu maioneza vegana, frunze de salata verde, rosii, inele de ceapa rosie, castraveti murati si branza vegana. Ah! Si sa nu uitam de cartofii prajiti!

Incearca si: Chiftele de cartofi umplute cu ciuperci

Ingrediente si Mod de Preparare Chiftele de Post

Ingrediente

  • 500g ciuperci Champignon
  • 1 1/3 cana fasole fiarta sau din conserva
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa medie tocata fin
  • 1 morcov mic
  • 2 ½ linguri sos de soia, optional
  • 1 lingura marar tocat fin
  • 1 lingura drojdie inactiva
  • 1 lingura seminte de in macinate
  • 5 linguri faina de ovaz sau pesmet
  • Sare si piper negru dupa gust

Instructiuni

1. Puneti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie incinsa la foc mediu apoi sotati ciupercile feliate, ceapa tocata fin, morcovii tocati si usturoiul maruntit pana se inmoaie. Presarati putina sare si amestecati. Stingeti focul dupa ce s-au inmuiat legumele iar apa din ciuperci s-a evaporat complet.

2. Adaugati fasolea scursa, semintele de in, drojdia inactiva, sosul de soia, mararul, sarea, piperul si faina de ovaz/ pesmetul si amestecati bine ingredientele. Dati amestecul la frigider sa se raceasca pentru a putea forma chiftelele mai usor.

3. Formati chiftele si puneti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt apoi dati la cuptor si coaceti la 180 C pentru 30 de minute. Intoarceti chiftelele pe cealalta parte dupa 15 minute de coacere.

4. De asemenea, le puteti praji intr-o tigaie incinsa cu putin ulei 3-4 minute pe fiecare parte la foc mediu.

4. Scoateti din cuptor si sunteti gata de servit cele mai bune chiftele cu ciuperci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy