Ciulama de Ciuperci de Post

0 2,404

O reteta delicioasa de ciulama de ciuperci de post usoara, simpla si cremoasa. Aceasta ciulama de ciuperci este un fel de mancare traditional rapid si usor de facut pe care toata familia il va indragi. Se serveste calda alaturi de mamaliguta.

Ciulama de Ciuperci de Post

Ciulama de Ciuperci de Post

Aceasta reteta de ciulama de ciuperci de post nu necesita prea mult efort si se prepara rapid, fiind excelenta atunci cand nu ai mult timp la dispozitie. Ciulamaua de ciuperci este hranitoare, gustoasa si reconfortanta.

Imi place sa servesc delicioasa ciulama de ciuperci alaturi de portie de mamaliga calda atat la pranz, cat si la cina. Contine doar ingrediente pe baza de plante care merg excelent impreuna, iar gustul va fi cu siguranta pe masura asteptarilor tale.

Ciulamaua este un fel de mancare traditionala foarte populara in multe zone ale tarii. Oamenii o pregatesc cu pui sau ciuperci. Daca esti vegan, ai alergii la lactoza sau pur si simplu tii post, atunci aceasta reteta este pentru tine.

Iata mai jos ingredientele si modul de preparare pentru cea mai cremoasa masa de pranz sau cina, numai buna de savurat in sezonul rece.

Va plac retetele cu ciuperci? Aruncati o privire si la aceste retete!

Chiftele cu ciuperci

Supa crema de ciuperci

Tocana cu ciuperci

Chiftele de cartofi umplute cu ciuperci

INGREDIENTE PENTRU CIULAMA DE CIUPERCI DE POST

  • 500g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de ulei sau unt vegan
  • 2 linguri de faina
  • Sare si piper gust
  • Marar sau patrunjel pentru garnisit, optional

Instructiuni

1. Curati si spalati ciupercile. Puneti-le la fiert 20 de minute intr-o oala cu apa alaturi de ceapa.

2. Incingeti o tigaie la foc mic-mediu si adaugati uleiul sau untul vegan apoi adaugati faina si gatiti pana se coloreaza putin.

3. Turnati treptat 300ml din apa in care au fiert ciupercile, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.

4. Gatiti ciulamaua amestecand pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, adaugat ciupercile feliate. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Presarati deasupra patrunjel sau marar proaspat si serviti-o calda.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy