fbpx

Nutella de Casa Dietetica Fara Zahar si Ulei Adaugat

0 1,912

O sa iti placa aceasta reteta vegana de Nutella de Casa! Aceasta crema de ciocolata facuta in casa este vegana, sanatoasa, nu contine ulei si zahar. Este facuta din numai 5 ingrediente si merge excelent pe paine proaspata, clatite, vafe si multe altele!

Nutella de Casa Fara Zahar si Fara Ulei

De ceva timp incerc sa pregatesc ce obisnuia sa imi placa intr-o varianta cat mai sanatoasa care sa nu produca aciditate si alte efecte neplacute asupra organismului meu, cum ar fi aceasta nutella de casa.

De Ce O Sa Iti Placa Nutella de Casa!

Ei bine, nutella originala contine doar 13% alune de padure!!! Restul borcanului este plin de ulei de palmier, ulei de rapita, zahar si un mic procent de cacao. Va incurajez sa nu mai cumparati din magazine ci sa va faceti propria nutella de casa cremoasa si mult mai sanatoasa.

 Cum Servim Nutella de Casa

Nutella de Casa Dietetica - Fara Zahar si Ulei Adaugat

 

Eu am pregatiti un borcan de nutella fara zahar care a stat in frigider in jur de o saptamana! 😀 O puteti consuma cu capsuni, pe clatite, vafe, paine integrala, toast Frantuzesc, si chiar prajituri.

Incercati si Alte Retete cu Ciocolata

Budinca de ciocolata vegana

Budinca de ciocolata cu avocado

Budinca de chia cu ciocolata

Crema de ciocolata ganache vegana

Cupe de ciocolata cu unt de arahide

NOTITE

Va recomand sa folositi o ciocolata cu 60-70% cacao, puteti folosi si cacao dar ciocolata topita ii da o consistenta mai cremoasa.

Siropul de artar se poate inlocui cu orice alt tip de sirop aveti.

Cum Sa Faci Crema de Ciocolata Fara Zahar

Pentru a face aceasta reteta vei avea nevoie de doar 5 ingrediente! Eu nu am mai folosit indulcitor dar puteti adauga sirop de artar dupa gust. Daca va place aceasta reteta va rog sa o distribuiti si altora iar daca o veti face mi-ar placea tare mult sa vad rezultatele voastre!

INGREDIENTE

  • 250g alune de padure, coapte
  • 100g ciocolata dark vegana, tocata
  • 125ml lapte de cocos, la conserva
  • 4 linguri sirop de artar, optional
  • ¼ lingurita sare

METODA DE PREPARARE

1. Preincalziti cuptorul la 175 C.

2. Puneti alunele de padure intr-o tava cu hartie de copt si coaceti 10 minute sau pana cand incep sa aiba un miros placut si coaja s-a desprins.

3. Scoateti din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Dupa aceea puneti-le pe un prosop si curatati cojile.

4. Adaugati alunele de padure intr-un blender puternic sau robot de bucatarie si procesati pana obtineti o consistenta cremoasa.

5. Topiti ciocolata cu laptele de cocos si siropul de artar la bain-marie. Apoi adaugati peste alunele de arahide si mixati din nou.

6. Transferati Nutella de casa intr-un borcan cu capac si depozitati la frigider pentru maxim o saptamana.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy