fbpx

Budinca de Ciocolata: Aerata, Usoara si Super Delicioasa!

Cel mai cremos mousse de ciocolata vegan/budinca de ciocolata.

0 5,175

Budinca de Ciocolata: Aerata, Usoara si Super Delicioasa!

Te-ai intrebat vreodata cum poti pregati o budinca de ciocolata dar care sa nu contina gelatina animala? Ei bine, aceasta reteta este abosolut divina! Este un desert usor, aerat si chiar feliabil. Cu siguranta iti vei impresiona familia si oaspetii!

Budinca de Ciocolata Aerata si Feliabila

Puteti folosi acest mousse de ciocolata sau budinca de ciocolata pentru a crea o prajitura ciocolatoasa. Puneti la baza un strat de negresa sau chiar un amestec raw vegan din curmale, migdale si alte ingrediente pentru o baza fara faina si zahar. Dupa aceea puteti turna deasupra amestecul si da la frigider.

Partea cea mai buna este ca se poate felia cu usurinta! Cum am reusit sa feliez o budinca de ciocolata in ciuda faptului ca este vegana? Am inlocuit gelatina de provenienta animala cu agar agar.

Agar agar este un ingredient organic obtinut dintr-o varietate de alge marine rosii. Acest produs este extras prin procesul de fierbere si devine solid in mediu rece. Din acest motiv este un substitut vegetal pentru gelatina. Se poate gasi cu usurinta la orice plafar.

Incercati si Alte Retete Asemanatoare!

Budinca de avocado si ciocolata

Mousse de ciocolata la pahar

Tarta vegana cu ciocolata si nuci pecan

Ce Gust Are Acest Desert Vegan cu Ciocolata?

Daca esti un iubitor cu ciocolata cu siguranta iti va placea gustul. Acum sa vorbim si despre textura ! Textura este aerata, usoara si foarte cremoasa dar nu foarte dulce. Sarbatorile de iarna se apropie si puteti salva mult timp daca alegeti sa faceti un tort cu budinca de ciocolata si o baza raw vegana, biscuiti oreo sau chiar blat de tort.

Ingrediente

– 500 ml lapte de cocos

– 200 ml apa

– 70 grame zahar nerafinat

– un praf de sare

– 45 grame cacao

– 120 grame ciocolata neagra vegana

– 1 lingurita agar agar

*Notita: Daca nu sunteti vegan puteti inlocui laptele de cocos cu lapte obisnuit si gelatina vegetala agar agar cu gelatina obisnuita. *

Metoda de Preparare

  1. Puneti laptele, apa, zaharul si sarea intr-o cratita si incalziti la foc mediu.
  2. Intr-un, amestecati cu un tel cacaua cu 4 linguri de apa pana cand dispar toate cocoloasele. Turnati peste amestecul de lapte si amestecati.
  3. Puneti si ciocolata rupta in bucatele apoi topiti complet.
  4. Puneti lingurita de agar agar intr-un pahar, adaugati 1 lingura de apa, amestecati si turnati peste amestecul de ciocolata.
  5. Aduceti la punctul de fierbere, dureaza in jur de 1-2 minute.
  6. Turnati rapid intr-o forma, lasati sa se raceasca complet si dati la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte.
  7. Dupa ce s-a intarit, scoateti de la frigider si serviti budinca de ciocolata cu frisca sau pudrata cu cacao.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy