Remedii Pentru Balonare Excesiva: Scapa de Flatulenta si Dureri Abdominale

0 931

Balonarea abdominala apare atunci cand tractul gastrointestinal este umplut cu aer si gaze. Majoritatea oamenilor descriu balonarea ca fiind senzatie de prea plin, strans sau abdomen umflat. Iata cateva remedii pentru balonare excesiva

Remedii Pentru Balonare Excesiva

Inainte sa incepem cu lista de remedii pentru balonare excesiva, haideti sa vedem daca intampinati simptomele de mai jos. Abdomenul poate fi umflat, dur si dureros. Balonarea este adesea insotita de:

Durere

Gaz excesiv (flatulenta)

Zgomote abdominale

Balonarea abdominala poate interfera cu abilitatea ta de a lucra si de a participa la activitati sociale sau recreative. Este frecventa atat la adulti, cat si la copii.

Citeste si: Beneficiile ceaiului de brusture

MENTA

Studiile au aratat ca ceaiul sau suplimentele de menta pot reduce simptomele sindromului intestinului iritabil, inclusiv gazul. Discutati cu medicul dvs. inainte de a lua suplimente. Beti cate o cana de ceai de menta neindulcit inainte de fiecare masa pentru cele mai bune rezultate.

CEAI DE MUSETEL

Ceaiul de musetel poate ajuta, de asemenea, la reducerea indigestiei, a gazelor si a balonarii. Consumul de ceai de musetel inainte de masa si la culcare poate reduce simptomele balonarii excesive.

CARBUNE ACTIVAT

Carbunele activat este un alt tip de medicament fara reteta care ajuta la eliminarea gazului prins in colon. Luati comprimate inainte cu ora inainte de manca si la o ora dupa ce a-ti mancat.

OTET DIN CIDRU DE MERE

Dilueaza o lingura de otet din cidru de mere intr-un pahar cu apa sau ceai. Bea chiar inainte de masa sau de trei ori pe zi, atata timp cat aveti nevoie pentru a reduce simptomele balonarii.

Vezi si: Masti pentru par deteriorat cu Aloe Vera

CUISOARE

Cuisoarele sunt utilizate la gatit. Uleiul de cuisoare poate ajuta la reducerea balonarii si a gazelor prin producerea de enzime digestive. Adaugati doua-cinci picaturi la 1 pahar de apa si beti dupa mese.

Prevenirea gazelor

Daca nici-o afectiune medicala nu provoaca problema, prevenirea gazelor se poate realiza cel mai bine prin modificarea obiceiurilor de viata si a dietei:

  • Asezati-va in timpul fiecarei mese si mancati incet.
  • Incercati sa nu vorbiti in timp ce mancati deoarece inhalati aer.
  • Nu mai mestecati guma
  • Evitati bauturile carbogazoase si apa minerala.
  • Mergeti la o plimbare dupa masa.
  • Evitati sa beti cu paiul.
  • Evitati fumatul.
  • Evitati alimentele care stiti ca va provoaca gaze.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy