Paine Pufoasa cu Malai

Paine cu malai pufoasa, gustoasa si usor de facut.

0 1,357

Paine pufoasa cu malai – o reteta de paine cu malai moale si pufoasa cu o culoare aurie vibranta data de malai. Este foarte gustoasa si nu se usuca rapid.

Paine Pufoasa cu Malai – Reteta Paine cu Malai Aurie Coapta la Perfectiune

Paine pufoasa cu malai, o reteta usoara si foarte rapida care poate fi pregatita de oricine. Paine cu malai pentru tocanite, ciorba sau sandvisiuri. Trebuie sa incercati si neaparat aceasta reteta de paine cu faina de malai coapta la cuptor.

Mereu mi-am dorit sa incerc o reteta de paine cu malai si nu imi pare rau ca am facut-o. Arata atat de delicios si nici nu se face greu. Nu se usuca, nu se sfarama si puteti taia bucati sau felii perfecte fara probleme.

Incearca si: Paine naan cu usturoi si unt

Cum Facem Malai la Cuptor

Aceasta reteta contine seminte de in. O lingura cu seminte de in macinate amestecate cu 3 linguri de apa si lasate sa stea la frigider pentru 15 minute. Acest amestec devine gelatinos si functioneaza ca un inlocuitor de oua in majoritatea retetelor.

Puteti folosi o tava patrata cu diametrul de 20×20 sau o tava pentru chec/paine cu diametrul de 23×23. Pe cea patrata obisnuiesc sa o tai in cuburi si sa o servesc alaturi de tocanite sau orice alta mancarica am in casa. Iar pe cealalta o feliez si o servesc unsa cu unt vegan si ulei de artar sau pentru sandvisuri.

Vezi si: Reteta de paine cu faina de orez

Paine Pufoasa cu Malai – Ingrediente

  • ¼ cana unt vegan
  • 1 + ¼ cani malai fin
  • 1 cana lapte de migdale
  • 1 lingura seminte de in amestecate cu 3 linguri de apa
  • 1 cana faina universala
  • ½ cana zahar
  • 1 + ¼ lingurite praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • Ulei vegetal pentru uns tava

Paine cu Malai Simpla si Rapida – Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 400C.

2. Ungeti cu ulei vegetal o tava rotunda sau patrata cu diametrul de 20×20. Puneti hartie de copt pe fundul si marginile tavii pentru a scoate painea usor.

3. Amestecati 1 lingura cu seminte de in macinate cu 3 linguri de apa si lasati sa stea la frigider 15 minute.

4. Intr-o cratita mica, topiti untul vegan la foc mic sau la cuptorul cu microunde.

5. Intr-un bol mare, amestecati cu un tel untul topit, laptele de migdale, semintele de in. Dupa aceea, incorporati malaiul, faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecati pana cand totul este bine incorporat.

6. Transferati amestecul in tava pregatita si intindeti uniform.

7. Coaceti 20-25 de minute sau pana cand devine frumos aurie deasupra. Testati cu o scobitoare in centru, daca painea cu malai este gata atunci ar trebui sa iasa curata.

8. Serviti paine pufoasa cu malai ca acompaniament la felurile principale, sandvisuri sau cu unt si sirop de artar deasupra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy