Briose cu Ovaz si Merisoare (Vegane + Fara Zahar)

0 5,498

Cele mai bune briose cu ovaz si merisoare, pline de fibre, proteine si usor de luat la pachet. Aceste briose fara gluten nu contin zahar rafinat si sunt perfecte pentru micul dejun sau ca gustare sanatoasa.

Briose cu Ovaz si Merisoare – (Vegane + Fara Zahar)

Briose cu Ovaz si Merisoare (Vegane + Fara Zahar)

De ce iubesc aceste briose cu ovaz? Deoarece se fac usor, sunt sanatoase, nu contin ulei si zahar rafinat si merg de minune luate la pachet. Ba chiar puteti face aceste delicioase briose fara gluten pentru pachetelul copilului la scoala.

Briose cu Ovaz si Merisoare (Vegane + Fara Zahar)

Aceste briose vegane se fac in doar 30 de minute iar metoda este destul de simpla. Se pastreaza cu usurinta pana la 1 saptamana si le puteti reincalzi la cuptorul cu microunde atunci cand va grabiti si nu aveti timp sa pregatiti micul dejun.

Incercati  si Briose vegane cu afine sau  Briose de post cu merisoare

Briose Vegane cu Ovaz Fara Gluten

Ovazul este incredibil de versatil si il folosesc intr-o multime de preparate pentru micul dejun cum ar fi budinca de ovaz cu fructe sau terci de ovaz. Daca aveti intoleranta la gluten, asigurati-va ca este un ovaz 100% fara gluten.

Daca aveti intoleranta la nuci atunci puteti inlocui untul de nuci cu unt din seminte de floarea soarelui. Puneti semintele crude intr-un robot de bucatarie si procesati pana obtineti un unt cremos.

Alte Retete cu Ovaz:

Clatite cu faina de ovaz si banane

Biscuiti fara zahar cu ovaz si ciocolata

Bilute vegane energizante cu ovaz si merisoare

Cum faci briose cu ovaz si merisoare? Cum faci briose vegane fara gluten si lactoza? Iata ingredientele si modul de preparare in randurile de mai jos!

Desert Sau Gustare Rapida Fara Zahar

Am optat sa folosesc merisoare proaspete in briosele mele deoarece am gasit dar puteti pune merisoare uscate, afine uscate sau proaspete.

Ingrediente

  • 3 cani ovaz intreg fara gluten
  • 3 linguri seminte de floarea soarelui crude
  • 2 linguri seminte de in macinate
  • 1 + ½ lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ lingurita sare
  • ½ cana sirop de artar, (inlocuitor pentru zahar)
  • ½ cana sos de mere neindulcit, (inlocuitor pentru oua)
  • ½ cana unt de nuci sau seminte de floarea soarelui
  • ½ cana lapte vegetal, soia sau migdale
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cana merisoare proaspete sau uscate

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180 C.

2. Ungeti cu putin ulei o tava pentru briose si puneti-o deoparte.

3. Intr-un bol mediu, amestecati ovazul, semintele de floarea soarelui, semintele de in macinate, praful de copt, scortisoara si sarea.

4. Intr-un bol mare, amestecati cu un tel untul de nuci sau seminte si siropul de artar pana devine un amestec fin. Dupa aceea incorporati sosul de mere, laptele vegan si vanilia.

5. Amestecati ingredientele uscate cu cele umede si transferati cu o lingura in fiecare gaura a tavii presand putin cu fundul lingurii pentru a deveni cat mai compact.

6. Coceti 20-25 de minute sau pana cand partea superioara devine maronie.

7. Lasati tava cu briose sa se raceasca pe un grilaj 10 -15 minute. Desprindeti marginile cu ajutorul unui cutit apoi scoateti-le pe o farfurie.

8. Puteti savura aceste briose cu ovaz atat calde cat si reci.

Daca va plac retetele mele, urmariti-ma si pe pagina de Facebook @adnanaalexe.ro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy