Orez Prajit in Stil Asiatic, Aromat si Usor de Facut

0 1,527

Acest orez prajit in stil Japonez este un preparat aromat, versatil si economic pe care il pregatesc cel putin o data pe saptamana. Nu contine oua, creveti , carne sau gluten, doar legume proaspete!

Orez Prajit cu Legume in Stil Asiatic

Orez Prajit in Stil Asiatic, Aromat si Usor de Facut

Va aflati la locul potrivit daca erati in cautarea unei retete delicioase de orez prajit Japonez cu legume denumit Yakimeshi sau Chahan. Daca aveti deja orez ramas de la o alta masa il puteti folosi la aceasta reteta sau puteti fierbe orezul si il folositi rece.

Se poate face cu o varietate de legume la alegere precum, ciuperci, edamame, varza, ceapa verde, broccoli sau orice altceva va place mai mult, ba chiar si oua sau carne gatita in prealabil. Eu il consum doar cu legume deoarece se digera mai usor si nu am probleme!

Vezi si: Budinca de orez vegana

Cum Se face Cel Mai Bun Orez Prajit

Modul de preparare difera in functie de regiune, India, Japonia si Thailanda au propriile metode de a il prepara si toate ies la fel de delicioase. Astazi vom prepara o reteta in stil Japonez si sper sa va placa!

Orez – Folositi resturi de orez pentru a face aceasta reteta. Daca nu aveti orez gata preparat atunci fierbeti orez si lasati-l sa se raceasca complet.

Legume – Am folosit ceapa, mazare, morcovi si fasole verde, dar voi puteti pune si alte legume la alegere precum ciuperci, edamame, broccoli sau porumb.

Usturoi- Puneti usturoi maruntit fin daca va place aroma acestuia.

Unt vegan – eu am folosit unt vegan dar puteti pune si ulei vegetal sau unt obisnuit daca consumati.

Optional – In reteta originala de orez prajit se foloseste oua. Daca consumati oua, bateti ouale si gatiti-le in acelasi timp cu legumele.

Sos de Soia & si Ulei de Susan – Sosul de soia adauga gust si o culoare maronie. Uleiul de susan prajit adauga o aroma deosebita dar daca nu il aveti puneti ulei de canola sau floarea soarelui.

Sare & Piper – Puneti sare si piper negru macinat dupa gust.

Incercati si: Orez cu turmeric, usturoi si lamaie

Orez in Stil Asiatic Aromat

Ingrediente

  • 1 ceapa mare, tocata solzisori
  • 4 cani orez fiert si racit
  • ¼ cana mazare sau edamame
  • ¼ cana morcovi, cuburi
  • ¼ cana fasole verde, taiata in bucati potrivit de mari
  • 2 linguri de usturoi, maruntit
  • 4 linguri de unt vegan sau unt obisnuit, ulei vegetal
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura ulei de susan
  • ½ lingurita piper alb
  • Sare dupa gust
  • Optional, 2 oua si 2 ardei iuti daca va doriti un orez prajit picant

Mod de Preparare

1. Incingeti o tigaie wok sau o cratita mare. Adaugati untul in wok.

2. Sotati ceapa si usturoiul pentru 2 minute.

3. Acum puneti mazarea, morcovii si fasolea verde si sotati inca 1-2 minute.

4. Daca folositi oua, impingeti legumele intr-o parte si gatiti ouale batute.

5. Puneti orezul, sarea, piperul, sosul de soia si uleiul de susan apoi amestecati si prajiti cateva minute.

6. Serviti orez prajit cu sos iute sau ceapa verde.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy