Melci cu Scortisoara: Cinnamon Rolls cu Afine Pufoase de Post

Melci cu scortisoara pufosi cu umplutura de afine.

0 705

Melci si scortisoara: Aceste rulouri sau cinnamon rolls cu afine sunt pufoase, moi si foarte delicioase cu umplutura de afine. Intreaga mea familie le-a adorat si sunt sigura ca si a ta le va adora la fel de mult!

Melci cu Scortisoara si Afine

Melci cu Scortisoara: Cinnamon Rolls cu Afine Pufoase de Post

Acesti melci cu scortisoara sunt populari in partea de Nord a Europei, Danemarca (Kanelsnegle), Suedia (kanelbullar) sau cinnamon rolls in limba Engleza. Acestia se gasesc cu usurinta in cafenele si benzinarii deoarece merg excelent alaturi de o cafea, mai ales cand ai nevoie de o gustare rapida pe drum.

Reteta traditionala cere doar zahar si scortisoara pentru umplutura, dar am descoperit ca le poti face si mai delicioase acasa adaugand afine. Au iesit cei mai buni melci cu scortisoara si sunt extrem de incantata sa impartasesc reteta si cu voi.

Incercati si: Rulouri simple cu scortisoara

Ingredientele Necesare Pentru Cinnamon Rolls

Deoarece am ales sa limitez consumul de lactate si oua in dieta mea, reteta aceasta este complet vegana/de post. Reteta este usoara si poate fi facuta de oricine cu usurinta!

  • Am inlocuit untul obisnuit cu unt vegan. Reteta aici
  • Laptele de vaci este inlocuit cu lapte de soia.

Pentru a face acesti melci cu scortisoara vei avea nevoie de cateva ingrediente simple:

  • Faina universala
  • Lapte vegetal, precum lapte de soia, cocos sau migdale.
  • Zahar de trestie nerafinat sau zahar de cocos (pentru a inlocui zaharul alb procesat).
  • Unt vegan (il pregatesc de obicei acasa dar se gaseste in supermarket)
  • Drojdie uscata activa
  • Afine proaspete sau congelate
  • Scortisoara macinata
  • Amidon de porumb

Incercati si Alte Retete cu Afine

Chec cu afine si lamaie

Batoane Bounty cu Afine

Sos de afine rapid

Cum Sa Faci Aluatul Perfect Pentru Melci cu Scortisoara de Post

Am folosit drojdie uscata care nu trebuie activata inainte de utilizare. Insa va trebui sa va asigurati ca laptele si untul sunt calde.

Puneti toate ingredientele pentru aluat intr-un bol si sa framantati in jur de 5-10 minute, pana cand obtineti un aluat moale dar nelipicios.

Acoperiti cu un prosop umed si lasati aluatul sa se odihneasca . Umiditatea prosopului va preveni uscarea aluatului. Lasati-l sa dospeasca intr-un loc cald pentru 1 ora sau pana cand si-a dublat volumul.

Melci cu Scortisoara: Cinnamon Rolls cu Afine Pufoase de Post

Cum Ansamblezi Deliciosii Melci cu Scortisoara

 

Daca ai pregatit rulouri cu scortisoara inainte, procesul de ansamblare este foarte asemanator! Daca esti incepator, urmeaza pasii de mai jos.

Pudreaza cu faina masa de lucru si intindeti aluatul cu un sucitor. Ii puteti da o forma patrata sau dreptunghiulara.

Intindeti sos de afine deasupra aluatului si presarati afine proaspete sau congelate.

Rulati aluatul cat de strans puteti pana arata ca un tub sau sushi. Aceste rulouri cu scortisoara si afine sunt putin mai greu de rulat decat cele traditionale dar rezultatul va va rasplati toata munca.

Taiati rulouri nici prea groase nici prea subtiri. Va trebui sa curatati cutitul dupa fiecare rulou sau puteti folosi ata dentara fara arome, va asigur ca taie excelent. Acum ca am sumarizat putin procesul, haideti sa trecem la reteta de melci cu scortisoara.

Melci cu Scortisoara: Cinnamon Rolls cu Afine Pufoase de Post

CINNAMON ROLLS CU AFINE DE POST

Ingrediente

Rulouri

– 440g faina universala

– 250ml lapte vegetal

– 115ml unt vegan, la temperatura camerei

– 3 linguri (40g) zahar de trestie nerafinat sau zahar de cocos

– 1 lingurita (9g) drojdie uscata activa

– 2 lingurite scortisoara

– un praf de sare, daca untul nu este prea sarat

Umplutura

– 300g afine proaspete sau congelate

– 100g zahar pudra sau 85g sirop de artar ca inlocuitor

– 2 linguri amidon de porumb

– putin extract de vanilie, optional

Metoda de Preparare

1. Pentru a face aluatul. Adaugati toate ingredientele necesare intr-un bol si framantati pana obtineti un aluat elastic si omogen. Daca este prea uscat mai adaugati lapte si mai multa faina daca este prea lipicios.

2. Acoperiti bolul cu un prosop umed. Lasati la dospit intr-un loc caldut pentru 1 ora sau pana cand si-a dublat volumul.

3. Pentru a face umplutura. Adaugati jumatate din cantitatea de afine (1 cana / 150g) si restul ingredientelor intr-o cratita mica. Folositi un blender vertical sau pasati afinele cu ce aveti la indemana dar nu uitati sa lasati cateva bucatele mai intregi. Adaugati putin extract de vanilie si fierbeti amestecul la foc mic pentru 5 minute sau pana cand s-a ingrosat. Puneti deoparte sa se raceasca.

4. Dupa ce s-a dospit aluatul. Pudrati masa de lucru cu faina si intindeti aluatul intr-o forma dreptunghiulara apoi intindeti sosul de afine racit. Presarati deasupra restul afinelor ramase.

5. Luati marginea mai lunga si formati un rulou. Taiati cu un cutit ascutit in rulouri nu foarte groase. Transferati rulourile intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Lasati spatiu intre ele.

6. Puneti deasupra un prosop umed si lasati-le sa dospeasca din nou in jur de 20 de minute.

7. Preinclaziti cuptorul la 180°C. Cand cuptorul s-a incins suficient, introduceti tava la cuptor si coaceti 15-20 de minute.

8. Rulourile cu afine sunt gata cand devin aurii deasupra sau testati cu bat pentru frigarui, daca iese fara aluat crud inseamna ca rulourile sunt gata.

9. Sunt mult mai bune in ziua in care le-ati copt dar daca v-au ramas, le puteti depozita intr-un recipient inchis la temperatura camerei 1-2 zile sau in frigider 5 zile. Le puteti reincalzi la cuptorul cu microunde.

Aceasta a fost reteta de melci cu scortisoara si afine. Intrebarile si sugestiile le puteti lasa in sectiunea de comentarii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy