Tarta cu Ciocolata si Portocale – un desert usor si decadent!

0 1,540

Aceasta tarta cu ciocolata si portocale este un desert super usor si potrivit chiar si celor cu alergii la gluten, oua, nuci si lactate! Perfecta pentru zile de nastere, sarbatori, sau atunci cand asteptati oaspeti.

Tarta Cu Ciocolata si Portocale

Exista anumite combinatii alimentare care functioneaza perfect pentru a crea deserturi si alte preparate delicioase. Ciocolata si portocalele este una dintre acele combinatii traznet! Incearca si tu reteta vegana de tarta cu ciocolata si portocale!

Aceasta tarta este bogata, fina, vegana, nu contine gluten si zahar rafinat (depinde de ciocolata folosita) si poate fi consumata cu usurinta de cei care au alergii la nuci, gluten, lactate si oua!

Acesta tarta fara coacere este desertul festiv perfect atunci cand ai oaspeti sau mergi in vizita si vrei sa ii impresionezi cu un preparat vegan facut in casa. Eu cred ca deserturile pregatite in casa sunt mult mai bune si mai apreciate de prieteni si familie deorece astfel transmiteti un gand bun pregatind un desert special pentru ei.

Incearca si alte retete ca aceasta!

Tarta cu mere 

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu ciocolata si nuci pecan

Tarta raw vegana cu mango

Tarta vegana cu fructe de padure

Cum Faci Tarta cu Ciocolata si Portocale

Pentru crusta am folosit 3 ingrediente simple, apa, faina si unt vegan.

Umplutura de ciocolata si portocale contine lapte de cocos gras, ciocolata vegana neagra, sucul si coaja de la doua portocale si sirop de artar ca alternativa mai sanatoasa la zaharul rafinat dar il puteti inlocui cu un alt indulcitor la alegere.

Pentru a pregati crusta, am preincalzit cuptorul la 180 C, dupa care am uns cu unt vegan o tava rotunda pentru tarta.

Am adaugat faina, si un praf de sare intr-un bol apoi am pus untul vegan rece si am amestecat cu mainile pana am obtinut un aluat sfaramicios.

Am adaugat si apa treptat pana am obtinut un intr-un aluat de tarta putin lipicios pe care l-am asezat in tava unsa cu unt vegan. Am copt baza in cuptor pentru 15 minute.

Dupa aceea am pregatit umplutura si am turnat-o peste crusta coapta si racita si am lasat-o sa se intareasca 4-5 ore la frigider.

Decorati si serviti! Pastrati restul tartei intr-un recipient inchis etans la frigider pentru 4-5 zile.

Notite Pentru Tarta Vegana

Daca doriti o varianta fara coacere, atunci preparati o crusta din 350g biscuiti, 50g ciocolata neagra si 50g unt vegan. O dati la frigider sa se intareasca apoi o puteti folosi la tarta cu ciocolata si portocale.

Daca aveti intrebari sau sugestii, va astept in sectiunea de comentarii sau pe pagina de Facebook @adnanaalexe.ro!

Tarta cu Ciocolata si Portocale

Ingrediente

Pentru baza

  • 200g faina fara gluten
  • 100g unt vegan
  • 5 linguri apa rece

Pentru umplutura de ciocolata si portocale

  • 400ml lapte de cocos gras, la conserva
  • 300g ciocolata neagra, rupta in bucatele mici
  • Sucul de la 1 portocala, in jur de 80ml
  • Coaja de la 2 portocale
  • 60ml sirop de artar, sau alt indulcitor

Mod de Preparare

1.Preincalziti cuptorul la 180C.

2. Ungeti cu unt vegan o tava rotunda.

3. Amestecati faina cu un praf de sare apoi puneti untul vegan rece taiat cuburi. Folositi-va de maini pentru a crea un aluat sfaramicios.

4. Apoi puneti suficienta apa astfel incat sa se formeze un aluat putin licipios.

5. Presati aluatul in tava pregatita si intepati din loc in loc cu o furculita.

6. Coaceti 15 minute, apoi lasati crusta sa se racoreasca putin.

7. Intre timp puneti toate ingredientele pentru umplutura intr-o cratita si topiti-le.

8. Turnati peste crusta, lasati sa se raceasca apoi transferati in frigider pentru 4-5 ore.

9. Decorati tarta cu ciocolata si portocale si serviti. Pastrati restul intr-un recipient acoperit pentru 4-5 zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy