Diabetul de Tip 2 Potential Reversibil prin Pierderea in Greutate – (Studiu)

0 715

Pierderea in greutate poate ajuta pancreasul sa revina la forma si dimensiunea sa normala la cei cu diabetul de tip 2 – potrivit unui studiu.  Multi oameni nu sunt constienti ca pancreasul lor este micsorat dar din fericire aceasta problema se poate remedia, afla cum in randurile de mai jos.

Diabetul de Tip 2 Poate fi Reversat Prin Pierderea in Greutate

Ce este aceasta afectiune? Diabetul de tip 2 este o boala cronica care afecteaza 422 milioane de oameni din intreaga lume. De zeci de ani, doctorii au tratat oamenii cu medicamente care tin nivelurile de zahar din sange jos.

Intr-un articol, cercetatorii din UK au descris un studiu pe indelete in care oamenii cu diabet au intrat in remisie – doar prin scaderea in greutate.

Aproape jumatate din participantii la studiu carora le-a fost dat un plan dietetic pentru 6 luni au pierdut in jur de 14 kg si au scapat de diabet. Niciunul dintre ei nu au luat medicamente in aceasta perioada pentru a tine boala sub control si s-au bazat doar pe pierderea in greutate.

Cauzele Diabetului de Tip 2

Diabetul de tip 2 este cauzat de incapacitatea corpului de a sparge zaharurile din dieta. In mod normal, celulele pancreatice muncesc pentru a elibera insulina, un hormon care proceseaza zaharul si fie il trimite in celule pentru energie fie il depoziteaza sub forma de grasime pentru o viitoare utilizare.

Celulele din ficat sunt responsabile pentru curatarea insulinei din circulatie. Dar grasime excesiva din pancreas si ficat iti poate opri aceste celule producatoare de insulina, ducand la niveluri ridicate de zahar in sange

Tratamentele pentru diabet iti pot micsora nivelurile de zahar din sange dar nu se compara cu masinaria de insulina deja existenta in corpul tau!

Vezi si: Ceaiuri pentru pancreas

Cum a Decurs Studiul

In studiu, Dr. Roy Taylor profesor de medicina si metabolism la Universitatea Newcastle si colegii sau au analizat date de la 64 de participanti cu diabet de tip 2 in Studiul Clinic pentru Remisia Diabetului.

Participantii au fost impartiti in doua grupuri. Grupul respondent a inclus oameni cu hemoglobina glicozilata (HbA1c) sub 6.5% si glicemia in repaus alimentar sub 7 milimoli/L fara medicamente pentru diabet.

Alti oameni cu diabetul de tip 2 au fost pusi intr-un grup nerespondent. Cercetatorii au comparat toate datele participantilor cu un grup de control realizat din oameni care nu au diabet.

Cercetatorii au folosit imagistica prin rezonanta magnetica pentru a evalua dimensiunea si volumul pancreasului, continutul de grasime intrapancreatica si neregulile marginilor.

Testul de secretie a insulinei in trepte cu arginina a fost folosit pentru a masura secretia de insulina.

Grupul diabetic a avut un volum mediu mai mic la linia de baza (63.8 cm3 vs. 79.8 cm3; P < .0001) comparativ cu grupul de control. La 5 luni dupa pierderea in greutate, volumul a ramas neschimbat pentru ambii respondenti si nerespondenti.

Totusi, dupa 24 de luni, respondentii au experimentat o crestere medie a volumul de pana la 12.6 cm3 versus o crestere de 4.5 cm3 la nerespondenti. Chiar si dupa 24 de luni, Dr. Taylor a specificat ca respondentii au avut un volum pancreatic mai mic decat grupul de control.

La final, Dr. Taylor Roy a spus – “Acest studiu arata dovezi dramatice precum ca remisia in diabetul de tip 2 nu este doar diabet bine controlat de dieta. Principala implicare clinica ar fi sa li se spuna oamenilor cu diabet de tip 2 ca au o boala potential reversibila – dar alegerea este a lor.”

“Noi am conceput o modalitate simpla pentru a pierde greutatea necesara, dar aceasta sarcina necesita o motivatie considerabila din partea pacientului” – adauga Dr. Taylor.”

Viitoarele cercetari ar putea examina daca scanarile pancreasului ar putea fi de ajutor pentru a prezice un viitor diagnostic de diabet de tip 2 si ce cauzeaza micsorarea pancreasului – spune Taylor, un studiu pe termen lung ar putea determina ce se intampla cu cei care au diabetul de tip 2 dar totusi sunt determinati sa slabeasca.

“Toate informatiile prezentate sugereaza ca acesti oameni au remisia diabetului de tip 2 pe termen lung si studiile de scanare la acesti oameni sunt de mare interes.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy