Lipii Fara Gluten din Doar 3 Ingrediente

0 2,597

Sunt convinsa ca nici voua nu va plac acele lipii tortilla din magazine, vechi de trei luni si pastrate atat de mult timp cu ajutorul conservantilor. Nu suna bine, nu-i asa?! Atunci este momentul sa invatati cum sa faceti lipii fara gluten, sau tortilla de porumb in doar cativa pasi simpli.

Lipii Fara Gluten de Casa | Tortilla de Porumb

Lipii Fara Gluten din Doar 3 Ingrediente

Am incercat o reteta de lipii tortilla facute din faina alba universala dar foarte multi dintre voi mi-ati cerut si o reteta autentica de lipii fara gluten si fara ulei, pe care am testat-o zilele trecute si mi-au iesit niste lipii tortilla de porumb delicioase pentru enchiladele mele.

De Unde Provin Lipiile de Porumb

Aceste lipii subtiri sunt facute cu faina de porumb si au o istorie inca din cele mai vechi timpuri, posibil inca din mileniul al X-lea î.Hr.

Pe vremea Aztecilor, acestia obisnuiau sa consume lipii de porumb simple, inmuiate in sos chile sau umplute cu diferite tipuri de legume, fasole sau carnuri.

Cunoscuta original ca “tlaxcalli” in in Nahuatl, Spanolii i-au dat numele de tortilla, care in limba Spaniola inseamna tort sau prajitura.

Lipiile de porumb sau tortillas de maíz sunt un preparat esential in cultura Mexicana iar acum au devenit populare pe intregul glob!

Lipii Fara Gluten Sanatoase

Mancarurile simple sunt adesea cele mai bune, nu-i asa? Aceste lipii fara gluten sunt facute din doar 3 ingrediente simple – faina de porumb masa harina, sare (optional) si apa.

Amestecati aceste ingrediente, intindeti lipii cu ajutorul unei prese sau cu un sucitor, coaceti-le pe ambele parti, apoi va puteti bucura de lipii de porumb calde si delicioase.

Veti descoperi o multime de retete de lipii tortilla si metode de a le servi alaturi de multe preparate. Mie personal imi place sa le fac rulouri umplute cu legume, fasole pinto si sosurile mele preferate.

Lipii Fara Gluten cu Faina de Porumb

Ingrediente

  • 240g faina de porumb masa harina
  • 330ml apa fierbinte
  • ¼ lingurita sare

Metoda de Preparare

1. Adaugati faina de porumb si sarea intr-un bol apoi amestecati. Turnati apa fierbinte si amestecati cu mana pentru a combina ingredientele.

2. Incepeti sa framantati pentru cateva minute pana obtineti un aluat lipicios dar care isi mentine forma. Procedati exact asa cum faceti cu painea obisnuita.

3. Daca aluatul pare sfaramicios, atunci mai puneti cate o lingura de apa sau faina de porumb daca vi se pare prea lipicios.

4. Rupeti bucati din aluat si formati bile mici egale (cam 40g fiecare). Aplatizati bila cu ajutorul palmelor si intindeti lipii subtirele cu sucitorul intre doua folii alimentare. Le puteti da o forma rotunda si cu ajutorul unei prese pentru tortilla.

5. Acoperiti restul bilelor cu un prosop umed in timp ce pregatiti lipia.

6. Preincalziti o tigaie la foc mediu. Puneti in tigaie lipia fara gluten cu grija si gatiti pe o parte in jur de 10 secunde. Intoarceti lipia si gatiti pentru 40-50 de secunde, intoarceti din nou si continuati sa gatiti pentru 30 de secunde. In acest moment ar trebui sa se umfle.

7. Transferati tortilla pe un prosop de bucatarie si acoperiti pana terminati de gatit toate lipiile.

8. Cand sunt gata, serviti lipii fara gluten alaturi de preparatele voastre preferate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy