Chiftele din Quinoa cu Dovlecel

0 6,370

Chiftele din quinoa cu dovlecel crocante, facute cu zucchini, morcovi si pesmet panko. Chiftele din quinoa cu legume de post care pot fi servite ca aperitiv, gustare sau fel principal. Cum sa faci cele mai bune chiftele cu quinoa si legume la cuptor.

Chiftele din Quinoa cu Dovlecel

Chiftele din Quinoa cu Dovlecei

Am mai facut in trecut o reteta de chiftele din quinoa cu broccoli dar am ales sa fac chiftele din quinoa cu dovlecel zucchini deoarece am avut multi in gradina si pentru ca imi plac foarte mult.

Ingredientele Necesare Pentru Chiftele din Quinoa

Zucchini ras – folositi dovlecei zucchini verzi sau galbeni pentru aceasta reteta.

Morcovi rasi – adauga culoare, textura si aroma.

Quinoa fiarta – folositi quinoa fiarta pentru a face chiftele vegane delicioase.

Sare – folositi sare pentru a scoate cat mai mult lichid din zucchini inainte de folosire.

Seminte de in – leaga compozitia si adauga fibre si nutrienti

Ceapa verde si marar

Pesmet panko

Faina de ovaz

Cum Sa Faci Chiftele de Quinoa cu Legume

Indepartati lichidul din legume presarand sare peste dovleceii si morcovii rasi, lasati sa stea 15 minute apoi stoarceti.

Amestecati legumele rase cu restul ingredientelor si lasati sa stea 10 minute.

Formati chiftele potrivit de groase apoi ungeti o tigaie cu putin ulei si prajiti-le pe ambele parti pana devin aurii sau dati-le la cuptor 25-30 de minute.

Notite – Chiftele Cu Quinoa Vegane

Gatiti quinoa cu o zi inainte – Daca doriti o textura mai crocanta, gatiti quinoa o zi inainte apoi lasati-o sa stea la frigider peste noapte.

Folositi aceeasi masura pentru a face chiftele de dimensiuni egale.

Nu folositi multi ulei – aceste chiftele din quinoa cu dovlecel nu necesita prajire in mult ulei. Ungeti o tiagie cu putin ulei doar cat sa le devina crocante deasupra.

Optional daca doriti sa gatiti chiftele de quinoa la cuptor – Preincalziti cuptorul la 180 C, puneti hartie de copt pe o tava apoi asezati chiftele si coaceti pentru 25-20 de minute, intorcand chiftele pe cealalta parte la jumatatea timpului de gatire.

Incearca si alte retete de chiftele vegane

Chiftele de dovlecei

Chiftele de conopida

Chiftele de linte la cuptor

Chiftele de naut (falafel arabesc)

Burger de fasole rosie

Reteta Chiftele din Quinoa si Dovlecel

Ingrediente

  • 226 g zucchini ras
  • 1 morcov mediu, ras
  • 250 g quinoa fiarta
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingura seminte de in macinate
  • ¼ lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita paprika
  • ½ cana pesmet panko
  • 6 linguri faina de ovaz
  • 1 lingura ceapa verde tocata sau marar
  • Ulei de masline pentru prajit

Mod de Preparare

1. Dati pe razatoare morcovii si dovleceii apoi presarati sare si puneti-le intr-o strecuratoare. Lasati sa stea 15 minute.

2. Folositi un prosop de bucatarie pentru a stoarce excesul de apa din legume.

3. Amestecati cu mana intr-un bol incapator, zucchini, morcovii, quinoa, semintele de in macinate, ceapa verde / mararul, condimentele si faina de ovaz. Acoperiti si lasati sa se odihneasca 10 minute.

4. Folositi o lingura pentru a forma chiftele uniforme apoi puneti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dati tava la frigider pentru cateva ore.

5. Pentru a praji chiftelele: Dati-le prin pesmet apoi incingeti o tigaie la foc mediu apoi ungeti cu ulei de masline sau avocado. Prajiti in jur de 3 minute pe ambele parti pana devin crocante si aurii.

6. Pentru a coace chiftele: Preincalziti cuptorul la 180 C, dati chiftelele prin pesmet, trasferati pe o tava tapetata cu hartie de copt, apoi coaceti 25-30 de minute. Intoarceti chiftele pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire.

7. Serviti chiftele din quinoa si dovlecei cu sosurile voastre preferate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy