Chiftelute de Dovlecei – reteta de post / vegana

0 3,701

Reteta de chiftelute de dovlecei se prepara foarte simplu din cateva ingrediente si sunt ideale pentru micul dejun, servite alaturi de sos tzatziki, salsa sau orice alt sos sau preparat doriti.

Chiftelute de Dovlecei – reteta de post

Chiftelute de Dovlecei - reteta de post / vegana

 

 

Incerc tot posibilul sa mananc o varietate de alimente dar atunci cand dovleceii sunt in sezon am prea multi sau pur si simplu imi este pofta, imi pregatesc chiftelute de dovlecei fara oua si fara gluten.

Okay, va trebui sa fiti foarte atenti la dovlecei, deoarece acestia contin foarte multa apa si trebuiesc bine storsi dupa ce i-ati sarat si lasat sa stea cateva minute. Nu este nevoie de oua pentru a pregati chiftelute de dovlecei deoarece vom folosi faina de naut si va asigur ca nu se vor destrama.

Cum Sa Faci Chiftelute de Legume Fara Oua

 

Pentru a le prepara veti avea nevoie de un bol si o tigaie. Combinati dovlecelul bine stors cu ceapa verde, usturoi maruntit, faina de naut si condimente. Optional, puteti pune si porumb dulce daca va place.

Apoi in timp ce asteptati sa se incinga tigaia, faina de naut va absorbi umiditatea in exces din dovlecei, facand textura acestora mai groasa si perfecta pentru a obtine chiftelute de legume aurii perfecte care isi mentin forma.

Puteti pune 1 ½ cana de porumb proaspat sau congelat daca doriti si puteti folosi dovlecei zucchini in locul celor traditionali.

Cu Ce Servim Cele Mai Bune Chiftelute de Dovlecei?

Mie imi place sa fac un sos de caju vegan acrisor care inlocuieste cu succes smantana, peste care presar putin marar proaspat tocat. Sosul tzatziki este de asemenea un acompaniament foarte bun.

Daca doriti sa le faceti la cuptor, preincalziti cuptorul la 200C, apoi formati chiftele, puneti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, apoi rumeniti-le 4-5 minute pe fiecare parte.

Stiu ca o sa va placa si mi-ar placea sa vad rezultatele voastre delicioase!

Incercati si Alte Retete de Chiftelute Vegane

Chiftele de cartofi dulci si broccoli

Burgeri de fasole rosie

Chiftele de naut

Chiftele de cartofi cu spanac

Friganele de porumb

Chiftele de quinoa cu broccoli

Mod de Preparare Chiftele

Ingrediente

  • 4 cani dovlecei rasi, in jur de 4 dovlecei medii
  • ¾ cana ceapa verde tocata, 6 cepe verzi
  • 3 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 ¼ cana faina de naut
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita sare si piper, sau dupa gust
  • 1 ½ cana porumb, proaspat sau congelat si decongelat (optional)
  • Ulei de floarea soarelui pentru rumenit

Instructiuni

1. Dati dovleceii pe razatoare, sarati si lasati sa stea 10 minute. Dupa aceea, puneti dovleceii intr-o panza si stoarceti tot lichidul.

2. Intr-un bol mare, amestecati dovleceii cu ceapa verde, usturoi, porumb(daca folositi), chimen, oregano, cimbru, sare si piper.

3. Lasati sa stea 5 minute, timp in care incingeti tigaia la foc mic-mediu. Acest pas este important pentru a da timp fainii sa absoarbe excesul de lichid.

4. Ungeti cu putin ulei tigaia incinsa si adaugati ¼ cana din amestec. Gatiti 3-5 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.

5. Seviti chiftelute de dovlecei calde cu smantana vegana sau sosul preferat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy