fbpx

Chiftelute de Cartofi – fara oua si fara gluten

0 1,103

Chiftelute de cartofi crocante si aurii. Reteta de chiftelute de post este foarte usoara si merge de minune ca garnitura, gustare sau chiftea pentru burger vegan. Aceste chiftelute de cartof dulce sau alb nu contin oua si pot fi facute cu usurinta fara gluten folosind faina de ovaz fara gluten sau faina de hrisca.

Chiftelute de Cartofi - fara oua si fara gluten

Chiftelute de Cartofi Fara Oua si Gluten

Puteti prepara delicioasele chiftelute de cartof dulce in doua feluri. Fie le coaceti la cuptor fie le prajiti pe ambele parti cu putin ulei de masline pana devin crocante si aurii. Din lipsa de timp am ales sa fac chiftelute de cartofi prajite cu ulei de masline.

Daca aveti cartofi dulci la indemana si nu stiti ce sa faceti cu ei ii puteti folosi la aceasta reteta in locul cartofilor albi deoarece sunt un aliment bogat in nutrienti si au un continut bun de fibre si antioxidanti care protejeaza corpul de radicalii liberi si promoveaza sanatatea intestinala si a creierului.

Pentru o versiune mai sanatoasa le puteti coace cu usurinta in cuptor si servi cu sosurile voastre preferate sau ca garnitura la felurile principale.

Incearca si alte retete chiftele de post!

Chiftele de naut vegane

Chiftele de cartofi umplute cu ciuperci

Chiftele de cartofi cu spanac

Chiftele cu quinoa si broccoli

Chiftele de conopida

Chiftelute de Post

Gustare, burger sau garnitura? Tu alegi! Reteta de chiftelute de cartofi de post este foarte versatila, usoara si nu contine gluten!

Ingrediente

  • 4 cartofi medii, taiati cuburi
  • 3 cepe verzi, tocate
  • 1 jumatate de capatana de broccoli, dat pe razatoare
  • O mana mica de patrunjel proaspat tocat
  • 2 lingurite de paprika
  • ½ lingurita pudra de chili – sau dupa gust
  • ½ lingurita usturoi pudra
  • Sare si piper dupa gust
  • 5 linguri pline de faina de ovaz fara gluten
  • Ulei de masline pentru prajit

Metoda de Preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 220 C.
  2. Puneti cartofii la fiert pana devin moi.
  3. Scurgeti apa apoi transferati cartofii intr-un bol incapator si zdrobitii cu o furculita.
  4. Adaugati ceapa, broccoli, patrunjel, faina, chili si paprika. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Amestecati bine si formati chiftelute de cartofi.
  5. Incingeti 2 linguri cu ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu-mare. Gatiti pe ambele parti pana devin frumos rumenite.

Ai sugestii sau intrebari? Spune-mi in sectiunea de comentarii de mai jos! Urmareste-ma si pe pagina de Facebok @Adnana Alexe – Romanian.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy