Chiftelute de Cartofi cu Broccoli – (fara oua si fara gluten)

0 10,188

Chiftelute de cartofi cu broccoli fara oua si faina. Reteta aceasta de chiftelute de post este usor de facut si merge de minune intr-un burger vegan, ca garnitura sau gustare sanatoasa. Aceste chiftelute de cartof dulce nu contin oua si pot fi facute cu usurinta fara gluten folosind faina de ovaz fara gluten sau faina de hrisca.

 

Chiftelute de Cartofi Fara Oua si Gluten

Chiftelute de Cartofi cu Broccoli - (fara oua si fara gluten)

Puteti prepara chiftelute de cartof dulce in doua feluri. Preincalziti cuptorul la 220 de grade si coaceti-le pe fiecare parte cate 15 minute. Periati o tigaie cu putin ulei de cocos si prajiti delicioasele chiftelute de cartofi pe ficare parte cateva minute pana devin crocante si aurii.

Cartofii dulci sunt foarte buni pentru aceasta reteta dar se pot inlocui cu cartofi albi. Ambele tipuri de cartofi sunt surse bogate de nutrienti si au un continut excelent de fibre si antioxidanti care va protejeaza organismul de daunele cauzate de radicalii liberi si ajuta sanatatea intestinala si a creierului.

Pentru o versiune mai sanatoasa le puteti coace cu usurinta in cuptor si servi cu sosurile voastre preferate sau ca garnitura la felurile principale.

Incearca si alte retete chiftele de post!

Chiftele de naut vegane

Chiftele de cartofi umplute cu ciuperci

Chiftele de cartofi cu spanac

Chiftele cu quinoa si broccoli

Chiftele de conopida

Cum Sa Faci Chiftele de Post cu Broccoli

Chiftelute de Cartofi cu Broccoli - (fara oua si fara gluten)

Gustarica, burger sau garnitura? Tu alegi! Reteta de chiftelute de cartofi de post este foarte versatila, usoara, sanatoasa si prietenoasa cu cei care au intoleranta la gluten si oua!

Ingrediente

  • 3 cartofi dulci, cuburi
  • 3 cepe verzi, tocate
  • 1 jumatate de capatana de broccoli, taiat in bucatele mici
  • O mana mica de patrunjel proaspat tocat sau coriandru
  • 2 lingurite de paprika
  • ½ lingurita chili pudra (boia iute), sau dupa gust
  • ½ lingurita usturoi pudra
  • Sare si piper negru dupa gust
  • 5 linguri pline de faina de ovaz fara gluten
  • Ulei de masline sau cocos, pentru prajit

Metoda de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 220 C.

2. Puneti hartie de copt pe o tava, transferati cuburile de cartofi, stropiti cu putin ulei de masline si presarati deasupra putina sare. Coaceti pentru 30 de minute, apoi zdrobitii.

3. Puneti fulgi de ovaz intr-un blender si procesati 30 de secunde pentru a obtine faina de ovaz.

4. Intr-un bol mare amestecati cartofii cu broccoli, ceapa verde tocata fin, broccoli maruntit, patrunjel sau coriandru, faina de ovaz, sare, piper, chili si paprika.

5. Luati cate 2-3 linguri din amestec si formati chiftele nici prea groase nici prea subtiri. Transferati pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti 15 minute pe fiecare parte.

6. Daca doriti sa le prajiti, ungeti o tigaie cu putin ulei de masline sau cocos si rumeniti-le pe fiecare parte 2-3 minute la foc mic-mediu sau pana cand capata o crusta aurie.

Ai sugestii sau intrebari despre aceste chiftelute de cartofi? Scrie-mi in sectiunea de comentarii! Urmareste-ma si pe pagina de Facebok @Adnana Alexe .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy