Supa de Ceapa – reteta de post

0 2,121

Supa de ceapa este facuta cu cepe caramelizate, supa aromata si cimbru servita cu baghete crocante calde si branza vegana deasupra. Supa de ceapa frantuzeasca este preparatul ideal ca antreu sau starter delicios!

Supa de Ceapa – Reteta Frantuzeasca Veganizata

Fierbinte, reconfortanta si perfecta pentru lunile reci! Aceasta reteta de supa de ceapa este facuta in varianta mea veganizata si va asigur ca este la fel de buna ca cea originala.

Facuta din doar cateva ingrediente, supa de ceapa de post este reconfortanta si savuroasa. Ceapa caramelizata ii da o aroma care creeaza dependenta si este cu adevarat o reteta foarte buna. Sper sa va placa si voua la fel de mult pe cat imi place mie!

Acum fara a mai lungi discutia, haideti sa caramelizam!

INGREDIENTELE NECESARE PENTRU SUPA DE CEAPA

In acesta reteta, ceapa, untul si cimbrul sunt fierte in supa de legume si vin sec, apoi coapte cu felii de baghete acoperite cu un strat de branza vegana deasupra. Iese o supa de ceapa delicioasa chiar si in varianta vegana!

Iata de cei vei avea nevoie, inclusiv alternative:

Ceapa – ceapa galbena sau alba este ideala deoarece nu vor fi super dulci dupa caramelizare, (puteti pune si ceapa rosie)

Vin uscat – atat vinul alb cat si cel rosu uscat functioneaza, puteti folosi vin rosu sec daca doriti o aroma robusta.

Unt vegan – eu folosesc unt facut in casa dar puteti folosi si unt vegan din comert.

Faina – faina universala, faina de grau integrala, faina de spelta, sau 1-1 faina mix de faina fara gluten sau tapioca. Oricare dintre acestea sunt bune.

Supa de legume – am folosit supa concentrata de legume.

Sare si piper dupa gust

Baghete – mici sau medii

Branza vegana – am pregatit in casa o varianta vegana a branzei mozzarela si cheddar si a fost delicioasa.

Daca consumati produse de origine animala, inlocuiti untul vegan cu unt clasic, supa de legume cu supa de pui, vita sau oase, si branza vegana cu cascaval emmentaler, cheddar sau gruyere. Puteti pregati supa si fara vin, nu trebuie sa il inlocuiti cu nimic.

SERVIRE SUPA DE CEAPA FRANTUZEASCA

Serviti supa de ceapa imediat dupa ce ati scos-o din cuptor. Baghetele gratinate complementeaza perfect supa fierbinte si cu siguranta o sa va incante, mai ales in sezonul rece de iarna.

Mai Multe Retete de Supe Vegane

Supa Minestrone Vegana

Supa Crema de Conopida

Supa Crema de Broccoli

Supa de Varza

Daca incercati aceasta reteta de supa de ceapa nu uitati sa imi lasati un comentariu cu rezultatele, intrebarile si sugestiile voastre.

SUPA FRANTUZEASCA CU BAGHETE GRATINATE

Supa frantuzeasca de ceapa nu are un aspect foarte placuta datorita culorii maronii. Dar nu va faceti griji deoarece exact asa trebuie sa arate.

Ingrediente

  • ¼ cana unt vegan sau unt clasic/ulei de masline
  • 4 cepe albe, felii subtiri
  • 3-4 crengute de cimbru proaspat, sau 1 ½ lingurite uscat
  • 2 frunze de dafin
  • ½ lingurita ceapa
  • 1 lingura de faina (sau tapioca pudra)
  • ¾ cana de vin sec alb (sau rosu)
  • 6 cani supa de legume cu continut redus de sodiu
  • ½ lingurita piper alb sau negru, de preferabil proaspat rasnit
  • 1 bagheta frantuzeasca, feliata
  • Branza vegana tip mozzarela, puteti gasi marca violife

Reteta pentru: (branza cheddar vegana)

Mod de Preparare

1. Taiati ceapa in felii subtiri cat mai egale.

2. Intr-o cratita incapatoare, incingeti untul vegan sau uleiul de masline la foc mediu, adaugati ceapa, cimbrul, frunza de dafin, sarea si piperul.

3. Gatiti ceapa la foc mic pana devine moale si maronie. O sa dureze ceva timp.

4. Cand ceapa a capatat o culoare maronie, adaugati faina si amestecati bine, apoi gatiti in jur de 1 minut.

5. Puneti vinul si continuati sa gatiti 10 minute, amestecand ocazional pana se reduce vinul.

6. Turnati supa de legume si asezonati cu sare si piper la nevoie. Aduceti la punctul de fierbere fara capac, dupa aceea acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic 30 de minute.

7. Transferati supa in boluri de ceramica prietenoase cu cuptorul. Puneti deasupra in sau 2 felii de bagheta, adaugati deasupra un strat de branza vegana sau cascaval si o crenguta de cimbru.

8. Dati bolurile la cuptorul preincalzit la 180C si lasati la gratinat 15 minute. Alternativ puteti pune feliile de bagheta pe o tava si lasati-le sa se gratineze pana cand branza este topita iar feliile au capatat o crusta crocanta pe margini.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy