Supa de Varza – Este o supa de post detoxifianta plina de legume proaspete, varza si ierburi aromatice. Din doar cateva ingrediente am obtinut o supa dietetica usor de preparat, sanatoasa si savuroasa!
Supa de Varza – Vegana/De Post + Sanatoasa
Varza este in sezon iar foarte multi dintre voi mi-ati cerut o reteta cu varza – si iata aici este! O supa dietetica de post cu varza, fasole verde, morcovi, rosii si ierburi Italiene, va asigur ca este cea mai buna supa de varza!
Serveste supa aceasta cu o: Paine Naan cu Unt si Usturoi
CE INGREDIENTE CONTINE SUPA DE VARZA DE POST?
Pentru aceasta reteta veti avea nevoie de cateva ingrediente simple!
Varza – puteti folosi varza proaspata obisnuita sau varza cu frunze crete.
Rosii – o conserva mare de rosii taiate sunt ideale pentru aceasta reteta.
Fasole verde – de obicei fasolea verde proaspata este buna dar daca nu este in sezon se poate folosi si cea congelata. Acest ingredient va adauga o doza de proteine supei.
Condimente – ierburi Italiene sau inlocuiti cu cate doua lingurite din fiecare: cimbru, oregano si busuioc.
Mix de legume – telina apio, morcovi si ceapa vor fi ingredientele de baza pentru a da aroma supei de varza.
Supa concentrata de legume – Alaturi de ierburile aromatice, supa concentrata de legume va adauga un plus de aroma.
Incearca si Alte Supe
CUM SA FACI SUPA DETOXIFIANTA
Folositi o oala incapatoare. Pentru aceasta reteta veti folositi destul de multa varza si aveti nevoie de spatiu. Puteti adauga mai multe proteine, scurgeti o conserva de fasole alba sau naut si adaugati in supa, sau folositi 1 ½ cani de fasole sau naut proaspat gatite.
Ingrediente:
- ¼ cana apa sau 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata
- 2 morcovi, decojiti si feliati
- 2 bete de telina apio, feliate
- 2 linguri condimente Italiene
- 1 conserva rosii tocate in suc propriu
- 1 cartof mediu, tocat cubulete
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ½ cani fasole verde, taiata in bucati potrivit de mari
- 1 varza (in jur de 8 – 10 cani), cotor indepartat si frunzele tocate
- 6 cani supa de concentrata de legume cu sodiu redus (sau apa)
- Sare si piper dupa gust
Metoda de Preparare
1. Intr-o oala mare, incalziti apa sau incingeti ulei de masline la foc mediu. Adaugati morcovii, telina, ceapa si usturoiul, apoi sotati 4 minute. Adaugati ierburile si sotati pana devin aromatice, cam 1 minut.
2. Puneti fasolea verde, rosiile, cartofii, varza si lichidele, acoperiti apoi aduceti la punctul de fierbere. Indepartati capacul si amestecati bine. Acoperiti din nou si fierbeti la foc mic pentru 20-30 de minute, amestecand ocazional.
3. Mai adaugati apa daca este necesar, asezonati supa de varza cu sare si piper dupa gust si patrunjel proaspat tocat.