fbpx

Chiftele Marinate in Sos de Rosii – Reteta de Post

0 889

Probabil stiti deja clasicele chiftele marinate din carne pe care le pregatesc adesea majoritatea romanilor. Dar ce ne facem daca suntem vegani sau vegetarieni si nu stim cum am putea inlocui chiftelele din carne cu unele de post care sa-si patreze forma in sosul de rosii? Ei bine dragilor, v-am adus o reteta care cu siguranta se va incadra la conceptul de mancare ca la mama acasa. Chiar daca esti vegan sau vegetarian nu va trebui sa renunti la mancarurile tale preferate!

Chiftele Marinate in Sos de Rosii – Reteta de Post

Astazi am veganizat reteta clasica de chiftele marinate inlocuind chiftelele din carne cu cele mai aromate si satioase chiftele din naut. Partea cea mai buna este ca isi mentin forma excelent in sosul de rosii aromat cu mirodenii si patraunjel proaspat.

Pentru a face aceste chiftele de naut fara gluten, puteti inlocui pesmentul cu gluten cu cel fara gluten sau chiar fulgi de ovaz fara gluten. Eu am ales sa fac chiftele de dimensiuni mici pe care le-am copt in cuptor pentru a le mentine cat mai sanatoase dar pot fi prajite cu usurinta.

Cum servesti chiftele marinate? Familiei mele ii plac foarte mult cartofii si din acest motiv  servim de fiecare data alaturi de un piure de cartofi delicios.

Mai multe retete de chiftele:

Chiftele cu quinoa si broccoli

 Chiftele de conopida

Chiftele de cartofi si spanac

Chiftele Marinate Sanatoase

Chiftele Marinate in Sos de Rosii - Reteta de Post

Va recomand sa incercati retete de post pentru cina in mare parte. O dieta cu mai putina carne si mai multe legume este foarte benefica pentru organism. Nutritionistii pe care i-am intalnit mi-au recomandat adesea sa consum vegan sau vegetarian la cina deoarece promoveaza slabitul si diminueaza riscul de a dezvolta boli de inima. Incepeti cu aceasta reteta de chiftele marinte!

Ingrediente

Pentru chiftele

  • 3 Linguri seminte de in macinate
  • ½ cana de apa
  • 3 cani de naut, scurs si clatit

½ cana de pesmet

  • ¼ cana de drojdie nutritionala
  • 2 lingurite usturoi pudra
  • 2 lingurite ceapa pudra
  • 1 lingurita ierburi italiene
  • ½ lingurita sare sau dupa gust

Pentru sos

  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 linguri de ulei
  • 1 legatura de patrunjel
  • Cateva crengute de cimbru
  • Busuioc dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • Boia dulce dupa gust
  • Sare si piper dupa gust

Metoda de Preparare Chiftele in Sos de Rosii

1. Preincalziti cuptorul la 220 °C. Intr-un bol mic, amestecati inul macinat cu 8 linguri de apa. Lasati sa stea 5 minute.

2. Intr-un robot de bucatarie cu lama in forma de S, adaugati nautul si plusati cat sa se zdrobeasca toate boabele. Puteti face asta cu un zdrobitor manual de cartofi. Transferati nautul intr-un bol mare.

3. Adaugati peste naut inul, pesmet, drojdie nutritionala, pudra de usturoi/ceapa, ierburile italiene si sarea. Amestecati cu lingura de lemn sau cu ajutorul mainilor.

4. Formati chiftele rotunde cat de o inghititura apoi transferati-le pe otava tapetata cu hartie de copt.

5. Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti pentru 30-35 de minute, intoarceti-le pe cealalta parte la jumatatea timpului de gatire. Intre timp preparati sosul.

Faceti sosul pentru chiftele marinate astfel

6. Adaugati uleiul intr-o tigaie mare apoi adaugati ceapa si un praf de sare. Sotati 2-3 minute. Dupa cele 2-3 minute adaugati usturoiul ras si caliti in jur de 30 de secunde.

7. Dupa aceea turnati sosul de rosii, foaia de dafin, cimbrul, piperul, busuiocul si amestecati bine. Turnati putina apa pentru a subtia sosul.

8. Fierbeti 15 minute dupa aceea stingeti focul si adaugati chiftelele. Amestecati cu grija deoarece sunt mai fragile decat cele cu carne.

9. Presarati deasupra delicioaselor chiftele marinate patrunjel proaspat tocat si serviti alaturi de piure de cartofi sau spaghete.

Chiftele Marinate in Sos de Rosii - Reteta de Post
Chiftele Marinate in Sos de Rosii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy