Fursecuri din Turta Dulce – Reteta de Post

0 2,514

Cu atmosfera magica a Craciunului in jur, aceasta reteta de fursecuri din turta dulce este perfecta pentru a aduce un strop de bucurie in casele voastre. Cei mici se vor indragosti de aceste delicii decupate in forme amuzante, iar aroma inconfundabila a turtei dulci va adauga o nota speciala sarbatorilor de iarna.

Fursecuri din Turta Dulce – Bucura-ti Familia cu Aceasta Reteta Simpla si Delicioasa de Craciun!

Ca sa pastrez aceasta reteta vegana am inlocuit mierea cu melasa lichida si am obtinut acelasi gust si culoare specifica. Melasa nu e usor de gasit dar o puteti cauta online. Am folosit ghimbir pudra, scortisoara, nucsoara si cardamom pentru a da aroma delicioaselor fursecuri din turta dulce.

Dupa ce am pregatit aluatul, l-am infoliat cu folie alimentara si l-am lasat sa se intareasca bine peste noapte la frigider. A doua zi, am scos aluatul din frigider si l-am intins subtire, dupa aceea am decupat fursecurile din turta dulce cu ajutorul unor forme de taiat fursecuri. Puteti face casuta din turta dulce, omuleti, braduti, etc., apoi le-am pus pe o tava si le-am copt 10 minute deoarece mie imi plac mai moi, daca le preferati mai crocante atunci lasati-le 11-12 minute.

Aceasta reteta de fursecuri din turta dulce cu sigurata se va afla printre preferatele voastre. Se pregateste usor si are o aroma gustoasa. Cei mici le vor adora atat pentru aspect cat si pentru gust, si cu siguranta le veti pregati an de an. Pentru a mentine prospetimea fursecurilor, le puteti pastra intr-o cutie cu inchidere ermetica.

Daca doriti sa faceti o impresie de neuitat, puteti impacheta fursecurile si sa le oferiti drept cadou de Craciun. Cu siguranta, veti cuceri inimile tuturor cu acest gest minunat. Bucurati-va de aceste delicii si impartasiti-le cu cei dragi in spiritul generos al Craciunului!

Incearca si: Fursecuri Linzer cu Gem

Delicii Festive pentru Craciun

Ingrediente

  • 60g unt vegan
  • 100g zahar brun
  • 100g melasa lichida
  • 1 lingurita seminte de in macinat + 3 linguri apa fierbinte
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • ¼ lingurita cardamom macinat sau cuisoare/anason stelat

Pentru Decor:

  • 120g zahar pudra
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura lapte de soia

Mod de Preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C.
  2. Adaugati zaharul brun si untul vegan intr-un bol si mixati cu un mixer pana devine un amestec cremos.
  3. Macinati 1 lingura de seminte de in si adaugati-o intr-un bol, turnati 3 linguri de apa fierbinte si lasati-o sa stea 1 minut.
  4. Adaugati melasa, vanilia si inul peste untul mixat din bol.
  5. Cerneti faina intr-un bol si adaugati praf de copt, sare, ghimbir, scortisoara, nucsoara, cardamom/anason stelat si amestecati bine.
  6. Adaugati ingredientele uscate peste cele umede si formati un aluat tare.
  7. Pudrati suprafata de lucru si mainile cu faina si formati o bila din aluatul de fursecuri, adaugand mai multa faina la nevoie pentru a nu se lipi. Infoliati si dati la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
  8. Intindeti aluatul subtire si decupati in formele doriti, dar dati forma prin faina dupa fiecare taiere. Puneti fursecurile decupate pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Coaceti in cuptorul preincalzit 10-12 minute si lasati-le sa se raceasca complet inainte de decorare.
  10. Cand sunteti gata sa decorate delicioasele fursecuri din turta dulce, amestecati ingredientele pentru glazura. Ar trebui sa fie grosuta si lipicioasa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy