Lipie Indiana: Cum Sa Faci Cea Mai Buna Roti/Chapati La Tine Acasa

0 1,093

Nu pot sa ma satur de reteta aceasta de roti! Roti este o lipie Indiana super usoara si delicioasa. Este incredibila atunci cand este servita cu curry, absolut perfecta pentru inmuiat in sosul acela aromat! Am toate sfaturile de care ai nevoie pentru a prepara cea mai moale lipie chapati la tine acasa. Iti voi arata cum sa faci roti, pas cu pas!

Lipie Indiana Chapati/Roti – reteta traditionala

Roti cunoscuta si ca chapati sau phulka este o lipie Indiana care se prepara zilnic in India din doar 2 ingrediente – faina integrala de grau (atta) si apa. Uneori se adauga si sare sau unt ghee deasupra,dar daca sunteti vegani puteti adauga unt vegan. Acest tip de lipie se consuma in fiecare zi cu linte, curry si multe feluri de mancare vegetariana. Iata cum poti face si tu lipii indiene fara drojdie de casa, sanatoase si satioase.

Incearca si: Lipie Naan cu Usturoi si Unt Vegan

CUM SA FACI CHAPATI CU SUCCES?

Aluatul pregatit trebuie impartit in parti egale si intins in discuri subtiri foarte asemanatoare cu tortilla. Asemenea tortilelor, aceste discuri rotunde sunt apoi gatite pe o tigaie bine incinsa si umflate direct pe flacara sau cu ajutorul unui prosop. Va las instructiunile mai jos pentru a face lipie Indiana moale.

Nu exista nimic mai bun ca o roti proaspat coapta. Aceste roti/chapati/phulka sunt subtiri si moi, se mesteca usor si sunt usor de digerat.

INGREDIENTE

  • Faina integrala de grau (O gasiti in orice supermarket sau in magazinele online)
  • 1 cana de apa sau cat cere faina
  • 8g de sare, optional

MOD DE PREPARARE

1. Adaugati faina cernuta intr-un bol impreuna cu sarea (daca folositi), apoi adaugati treptat apa si framantati un aluat nici moale, nici prea tare care sa nu se lipseasca de maini. Daca iese prea tare mai adaugati apa, iar daca iese prea moale mai adaugati faina.

2. Formati 10-12 bile din acest aluat si acoperiti-le cu prosop umed in timp ce intindeti prima bila.

3. Pudrati suprafata de lucru cu faina apoi luati cate o bila si aplatizati-o putin intre palme apoi dati-o prin faina.

4. Incepeti sa intindeti lipia formand un cerc subtire.

Lipie Indiana: Cum Sa Faci Cea Mai Buna Roti/Chapati La Tine Acasa

5. Coaceti lipia intr-o tigaie incinsa la foc mediu, pana apar bule deasupra si a capatat o culoare aurie.

6. Intoarceti lipia si continuati sa gatiti 20-30 de secunde apoi puneti-o cu partea mai putin coapta direct pe flacara aragazului cateva secunde ca sa se umfle, folosind un cleste.

Lipie Indiana: Cum Sa Faci Cea Mai Buna Roti/Chapati La Tine Acasa

7. O alta metoda de a umfla lipia este sa o intoarceti din nou pe partea aurie si sa o presati pe margini cu ajutorul unui prosop de bucatarie sau o spatula.

8. Aveti mare grija cand incercati sa umflati delicioasa lipie Indiana, deoarece se poate arde rapid.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy