fbpx

Salata de Cuscus cu Dressing de Tahini Picant

0 2,462

Aceasta salata de cuscus este una dintre preparatele pe care le pregatesc ori de cate ori ma grabesc. Se face in doar 15 minute si merge de minune ca cina usoara si rapida dupa o zi lunga sau pranz rapid.

Salata de Cuscus Gata In Doar 15 Minute!

Si da, eu personal consum aceasta salata de cuscus la cina. Daca am la indemana amestec pentru chiftele de linte vegane le prajesc rapid si le pun alaturi de aceasta salata simpla sau o mananc doar cu putin dressing de tahini picant care adauga un plus de savoare.

Pentru a “gati” cuscus tot ce aveti de facut este sa il inmuiati in apa fiarta. Deci adaugati 1 cana de cuscus intr-un bol si turnati deasupra 1 cana de apa fiarta. Acoperiti bolul si lasati-l sa stea cateva minute, timp in care va puteti toca legumele dorite. Atat de simplu!

Puteti pune orice fel de legume doriti, de la salata verde la rosii cherry, castraveti, porumb dulce, masline verzi sau negre si chiar rosii uscate si ciuperci sotate in ulei de masline.

Puteti savura chiar si salata de cuscus cu avocado si cu dressing de tahini si putin patrunjel sau coriandru deasupra sau rodie!

Daca doriti mai multe retete rapide atunci aruncati o privire si la aceste retete usoare:

Salata Tabbouleh

Salata de Quinoa cu Avocado

Dressing Italian Pentru Salata

Briose Frittata cu Legume

Orez cu Turmeric si Usturoi

Supa Crema de Broccoli

Cina Sau Pranz Gata in Doar 15 Minute

Are un gust foarte bun atunci cand este super proaspata dar daca totusi va raman resturi, aveti grija la cantitatea de avocado pe care o adaugati (daca adaugati!), apoi depozitati resturile intr-un recipient cu capac la frigider pentru o zi.

INGREDIENTE CUSCUS

  • 170g cuscus (cantitate uscata)
  • 240ml apa fiarta
  • 1 lingura unt vegan
  • Sare si piper dupa gust

SALATA

  • ½ castravete mare tocat
  • 10 rosii cherry feliate
  • ½ ardei rosu tocat
  • 10-12 boabe de fasole rosie fiarta, sau de la conserva
  • 12 masline verzi feliate
  • 1 conserva porumb, 400g
  • 1 jumatate de capatana de laptuca iceberg, tocata fasii
  • Optional, frunze de menta, patrunjel, coriandru sau felii de avocado si seminte de rodie.

Reteta: (Sos Tahini Picant)

Notita: Puteti inlocui orice ingredient cu alta leguma cum ar fi ciuperci, morcovi, fasole verde, broccoli, rosii uscate in ulei, etc.!

MOD DE PREPARARE

1. Adaugati cuscus intr-un bol apoi turnati peste 1 cana de apa fiarta. Acoperiti cu un prosop si lasati sa stea cateva minute. Puneti untul vegan sau ulei de masline, sare si piper dupa gust apoi amestecati usor cu o furculita.

2. Adaugati legumele pregatite peste cuscus si amestcati.

3. Turnati dressing si serviti salata de cuscus cu avocado si coriandru proaspat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy