Deficit de Vitamina D – Semne si Simptome

0 213

Sansele sunt destul de mari ca o persoana sa nu realizeze ca are un deficit de vitamina D. Exista destul de multe simptome de care trebuie sa fiti constienti. In acest articol vom discuta despre semnele si simptomele unei deficiente de vitamina D.

Cum Sa iti Dai Seama Ca ai Un Deficit de Vitamina D

In primul rand trebuie sa stiti ca vitamina D este esentiala pentru sanatatea voastra si trebuie sa evitati sa ajungeti la un deficit de vitamina D. Rolul sau in organism este de a:

Ajuta la absorbirea calciului, prevenirea rahitismului si osteoporozei, mentinerea oaselor puternice. Reglarea genele si cresterea celulara, modularea sistemului nostru imunitar.

Din pacate, vitamina D este foarte putin prezenta in mod natural in alimente si in cantitati mult prea mici pentru a satisface doza zilnica recomandata. De aceea, anumiti producatori fortifica alimentele cu vitamina D.

Potrivit unei cercetari din anul 2020, in jur de 50% din populatia globala are niveluri insuficiente de vitamina. Prevalenta unei deficiente este prezenta in numar mare in randul varstnicilor, persoanelor cu obezitate si cei care se afla in spitale si alte institutii.

Semnele si Simptomele

Multi oameni care au o deficienta de vitamina nu prezinta simptome. Totusi, aceasta deficienta poate cauza urmatoarele afectiuni.

1. Boli Dese si Infectii

Vitamina ajuta la mentinerea sistemului imunitar sanatos si joaca un rol important la reglarea functiilor imunitare si inhibarea reactiei inflamatorii.

Poate ajuta si la prevenirea infectiilor in tractul respirator superior.

Vezi si: Remedii naturale pentru balonare excesiva

2. Slabiciune Musculara si Oboseala

Dupa cum am mentionat mai sus, vitamina D este un element esential pentru sanatatea oaselor tale. Un deficit de vitamina D poate cauza o slabiciune musculara si osoasa, care duce adesea la o stare de oboseala.

Savantii au realizat un studiu in 2014 la care au participat 174 de oameni cu oboseala nejustificata. Acestora le-a fost administrata vitamina timp de 5 saptamani si au observat imbunatatiri semnificative ale oboselii.

Citeste si: Sindromul picioarelor nelinistite

3. Durere de Oase si Articulatii

Vitamina D este capabila sa creasca masa osoasa si sa previna pierderile osoase. Daca o persoana sufera de dureri articulare si osoase, poate fi un semn ca are o deficienta.

Durerile articulare ar putea fi si rezultatul artritei reumatoide. Un studiu realizat in anul 2012 a facut o asociere intre vitamina D si riscul ridicat de a dezvolta afectiunea.

Citeste continuarea despre deficit de vitamina D –> AICI

Sursa: Medical News Today

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy