Burger cu Broccoli si Quinoa (Vegan / de Post)

0 492

Nu stiu despre voi dar eu personal simt ca ar trebui sa includ cat mai multe variante de mancaruri sanatoase in dieta mea. Aceste chiftele pentru burger cu broccoli si quinoa fac parte din acel tip de preparate sanatoase pe care le-as manca oricand.

Burger cu Broccoli si Quinoa

Burger cu Broccoli si Quinoa (Vegan / de Post)

Chiftelele pentru burger cu broccoli si quinoa se pot praji sau coace in cuptor pentru o versiune mai sanatoasa. Stiati ca, quinoa este o cereala foarte nutritiva si sanatoasa, bogata in proteine si saraca in grasimi, foarte utila pentru problemele de rinichi si colesterol marit?

De asemenea, comparativ cu alte tipuri de cereale precum porumbul sau graul, quinoa contine niveluri mari de calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu, fosfor si cupru care sunt foarte importante pentru muschi, inima si functiile nervoase.

Burger cu Broccoli si Quinoa (Vegan / de Post)

Cu toate acestea fiind spuse, trebuie sa recunosc ca a inceput sa imi placa quinoa! Acum mai ramane sa explorez diverse retete care vor fi si pe placul familiei mele. Combinatia de quinoa si broccoli a fost cu adevarat o idee buna deoarece am facut burger cu broccoli si quinoa care a fost foarte apreciat de familia mea.

Acestea pot fi servite simple, alaturi de o salata buna si proaspata, sos picant sau intr-un burger. Partea cea mai buna a acestei retete este ca nu trebuie sa pregatiti totul deodata, puteti pune din amestec la frigider pentru 2-3 zile si prepara chiftelute calde.

Broccoli este o leguma foarte sanatoasa, bogata in fibre, minerale, vitamine si antioxidanti si se gateste foarte usor. Pregatiti si voi aceste chiftele de broccoli si quinoa ca gustare sanatoasa pentru copii.

Incercati si Alte Retete

Ardei umpluti la cuptor cu quinoa

Salata de quinoa cu avocado

Salata tabbouleh cu quinoa

Chiftele de quinoa cu broccoli si naut

Chiftelute de Post Sanatoase

Burger vegan crocant la exterior, moale si aromat la interior. Un preparat fara oua si fara gluten sanatos si delicios.

Ingrediente

  • 1 ½ cana quinoa gatita
  • 4-5 cani broccoli proaspat
  • 1 ceapa verde, tocata
  • ¼ cana verdeturi tocate, busuioc, marar, patrunjel, coriandru sau orice altceva aveti la indemana
  • 1 lingura tarate de psyllium sau 1 lingura seminte de in macinate
  • 1 lingurita sare, sau dupa gust
  • ¼ lingurita piper, sau dupa gust
  • 2 catei de usturoi, maruntiti fin (sau ½ lingurita usturoi granulat)
  • ¼ cana faina de migdale (sau pesmet fara gluten), puneti mai mult la nevoie
  • ½ cana branza vegana, optional

Pentru ansamblarea burgerului

  • Chifle
  • Salata verde
  • Castraveti murati
  • Maioneza vegana
  • Rosii sau orice altceva va place mai mult

Mod de Preparare

1. Spalati quinoa in 3 ape si scurgeti. Adaugati-o intr-o oala mica si turnati 1-2  cani de apa, acoperiti si fierbeti la foc mic 10-12 minute pana devine moale si apa s-a absorbit complet. Stingeti focul si lasati sa stea 5 minute acoperita.

2. In timp ce quinoa fierbe, gatiti broccoli la abur pana devine moale dar nu exagerat de gatit.

3. Puneti broccoli, ceapa verde tocata, ierburile, quinoa fiarta, semintele de in sau taratele de psyllium, sarea, piperul usturoi si branza vegana apoi pulsati de cateva ori pana obtineti o pasta.

4. Adaugati si faina de migdale apoi pulsati din nou cat sa se combine. Amestecul ar trebui sa fie putin lipicios dar sa se formeze cu usurinta o chiftea. Daca este prea umed, continuati sa pulsati adaugand cate o lingura de faina de migdale pana obtineti o pasta din care puteti forma chiftele.

5. Preincalziti cuptorul la 200C. Puneti hartie de copt pe tava apoi umeziti-va mainile cu apa si formati chiftelele de legume. Puneti-le direct pe tava.

6. Dati la cuptor si coaceti 20-30 de minute sau daca doriti sa le prajiti, incingeti o tigaie la foc mediu, adaugati putin ulei si prajiti-le pe ambele parti pana devin frumos rumenite.

7. Notita: daca vi se pare prea umede, dati chiftelutele pentru burger cu broccoli si quinoa prin pesmet.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy