Supa Crema de Cartofi cu Praz si Ierburi Aromatice

0 1,066

Cauti o supa crema cu o consistenta cremoasa, un gust delicios, sanatoasa, plina de fibre si nutrienti? Incearca aceasta reteta usoara din doar cateva ingrediente simple! Ai nevoie de praz, cartofi, supa de legume, usturoi si cateva ierburi aromate si obtii cea mai buna supa crema de cartofi cu praz.

Supa Crema de Cartofi cu Praz

Cartofii sunt preferatii tuturor si a mers de minune blendati intr-o supa cremoasa cu praz, usturoi si alte condimente aromate. Aceasta supa este reconfortanta in zilele reci si hraneste organismul cu nutrienti. Serviti supa crema de cartofi cu praz ca aperitiv, pranz sau fel principal cu paine prajita sau salata.

Despre Beneficiile Ingredientelor

Prazul: este bogat in vitamina K, foarte importanta pentru coagularea sangelui si sanatatea oaselor. Acesta mai contine si vitaminele A si C, care sunt esentiale pentru piele si un sistem imunitar sanatos. Prazul contine folat, o vitamina B care este necesara pentru crestere si dezvoltarea celulelor.

Cartofii: sunt o sursa decenta de fibre, care da senzatia de satietate indelungata. Fibrele ajuta la prevenirea bolilor de inima prin mentinerea echilibrata a nivelurilor de zahar si colesterol. Contin antioxidanti care previn bolile si vitamine care ajuta corpul sa functioneze corect.

Vezi si: Supa Minestrone cu legume

Ingrediente Supa Crema de Cartofi cu Praz

  • 1 ceapa medie tocata
  • 1 lingurita usturoi zdrobit
  • 4 bucati de praz, frunzele verzi si radacina indepartate
  • 6 cartofii medii decojiti si tocati cuburi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita coriandru macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 frunze de dafin
  • 1 litru supa de legume
  • Sare si piper dupa gust
  • 400 ml crema de cocos neindulcita, optional

Mod de Preparare

1. Adaugati ceapa, prazul, si uleiul de masline intr-o cratita incinsa apoi sotati pana se inmoaie. Puneti cimbru, foile de dafin si coriandrul macinat apoi sotati cateva minute.

2. Adaugati cartofii si supa de legume apoi lasati sa ajunga la punctul de fierbere la foc mare. Cand a inceput sa fiarba, dati focul mai mic, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba bine cartofii.

3. Scoateti foile de dafin dupa ce s-a fiert si adaugati crema de cocos daca o folositi.

4. Blendati supa cu un blender de mana sau in transe in vasul unui blender pana devine cremoasa.

5. La final adaugati sare si piper dupa gust si serviti supa crema de cartofi cu praz alaturi de o salata sau crutoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy