Supa Crema de Cartofi cu Praz si Ierburi Aromatice

0 752

Astazi am pregatit o reteta sanatoasa si usoara de supa crema de cartofi cu praz si ierburi blendate pana au capatat o consistenta cremoasa si super delicioasa. Se face in doar 30 de minute cu efort minim.

Supa Crema de Cartofi

Supa Crema de Cartofi cu Praz si Ierburi Aromatice

 

De ce imi place supa crema de cartofi? Se face intr-o singura oala si ma scapa de timpul petrecut la spalatul ustensilelor! Contine doar 6 ingrediente simple, si este gata in doar 30 de minute.

Este o reteta naturala si sanatoasa! Nu contine smantana, aceasta reteta nu contine lactate si gluten. Este facuta cu putin ulei dar se poate face si fara si este 100% pe baza de plante

Daca te afli in cautarea unei retete usoare, atunci incearca aceasta supa crema de cartofi cu praz pentru o masa reconfortanta in sezonul rece.

CEA MAI BUNA SUPA CREMA DE CARTOFI

Iata cateva notite despre ingrediente si idei pentru alternative la ingredientele lipsa.

Cartofi: Eu folosesc cartofi pentru fiert YukoSn gold, dar puteti folosi si alte tipuri de cartofi.

Praz: Folositi 3 bucati medii de praz sau 2 mari, folosind partea verde si alba. Spalati bine prazul sub jet de apa deoarece pot fi murdare de nisip pe sub foi.

Ierburi: Eu folosesc cimbru uscat, dar puteti pune cateva crengute proaspete. Nu uitati sa puneti si putin patrunjel proaspat tocat la servire!

Lichide: Puteti folosi supa concentrata de legume, apa sau o combinatie intre cele doua.

CUM SA FACI SUPA CREMA DE CARTOFI

Supa Crema de Cartofi cu Praz si Ierburi Aromatice

Iata un mic sumar rapid cu pasii pe care va trebui sa ii urmati. Gasiti reteta completa mai jos.

Sotati: Incepeti cu prazul sotand in jur de 7-10 minute pana se inmoaie. Gatiti la foc mic sa nu se arda.

Fierbeti: Acum puneti restul ingredientelor si lasati sa fiarba in jur de 15-20 de minute sau pana cand cartofii s-au fiert bine.

Piuree: In sfarsit, supa este gata! O puteti blenda cu un mixer vertical sau in robotul de bucatarie. Puteti lasa cateva bucatele intregi daca va plac!

CAT TINE SUPA CREMA DE CARTOFI

Puteti pastra restul supei ramase intr-un recipient acoperit pentru 4-5 zile. O puteti reincalzi pe aragaz sau cuptor cu microunde. O puteti lua la pachet si reincalzi daca este posibil la locul de munca.

SUGESTII DE SERVIRE

Topping: Serviti cu crutoane de naut pentru proteina si patrunjel proaspat tocat.

Paine: Imi place sa o servesc cu paine naan sau paine cu cartofi.

Salata: Puteti pune alaturi o salata cu sos caesar vegan.

MAI MULTE RETETE DE SUPA

Supa crema de ciuperci

Supa crema de broccoli

Supa crema de conopida

Supa crema de linte

Supa de varza cu legume

Supa crema de rosii

SUPA CREMA DE CARTOFI RETETA VEGANA

Daca incerci aceasta reteta de supa vegana, te rog sa imi lasi un comentariu! Daca ti-a placut reteta as aprecia sa o impartasesti cu familia si prietenii tai. De asemenea, mi-ar placea sa stiu si ce modificari ai face.

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline sau ¼ cana (pentru sotat in apa)
  • 3 bucati de praz medii (folositi doar partea alba si verde)
  • 1 kg de cartofi, taiati in cuburi mici
  • 1 frunza de dafin
  • ½ lingurita cimbru uscat sau ierburi Italiene
  • 4 cani de apa sau supa concentrata de legume cu putin sodiu
  • Sare minerala dupa gust
  • ¼ cana patrunjel tocat fin, pentru garnisit

Mod de Preparare

1. Indepartati radacinile si partea verde inchisa a prazului. Taiati prazul pe lungime si spalati bine cu apa rece apoi tocati.

2. Taiati cartofii in cuburi mici, daca aveti cartofi noi puteti sa lasati coaja dar spalati bine murdaria.

3. Pentru sotat, puneti o oala mare la foc mediu si incalziti uleiul sau apa. Puneti prazul si gatiti amestecand frecvent pentru a preveni arderea, pana cand s-a inmuiat, cam 10 minute.

4. Adaugati cartofii, supa, frunza de dafin, ierburile si sarea apoi aduceti la punctul de fierbere. Dati focul la mic, si fierbeti pentru 15 minute sau pana cand cartofii s-au inmuiat.

5. Scoateti frunza de dafin, si blendati supa cu un mixer vertical. Puteti pune supa si intr-un blender in transe. Gustati si asezonati daca este necesar.

6. Serviti supa crema de cartofi cu patrunjel proaspat tocat, crutoane de naut si paine alaturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy