Baclava de Post – Baclava Turceasca cu Nuca si Foi de Placinta

0 485

Cine nu iubeste o bucata de baclava turceasca?! Aceasta minunatie de baclava de post se face foarte usor cu foi de placinta din comert si o umplutura de nuca sau fistic macinat. Arunca o privire mai jos sa vezi cat de usor se face!

Baclava de Post / Baclava Turceasca cu Nuca si Sirop

Baclava de Post - Baclava Turceasca cu Nuca si Foi de Placinta

Turcii se bucura de aceasta delicatesa pe tot parcursul anului, dar mai ales in ultimele trei zile de la sfarsitul Ramadanului. Am descoperit ca delicioasa baclava turceasca se face foarte usor, de la o prietena care m-a servit cu o portie si nu m-am putut abtine sa nu incerc si eu reteta de baclava de post.

Totusi, aceasta baclava de casa nu o sa iasa exact asa cum le iese cofetarilor profesionisti, deoarece foile sunt facute de ei si majoritatea aluaturilor contin oua, rezultand intr-un aluat mai bogat si cu mai putina formare de gluten.

Eu nu am reusit sa intind niste foi atat de subtiri si par foarte dificil de lucrat cu ele dar va asigur ca aceasta baclava de post iese la fel de buna si cu foile de placinta pe care le gasim in magazine.

Incearca si: Placinte turcesti cu branza vegana

Ingredientele Pentru Baclava

Foi de placinta – Cunoscute si ca aluat de foietaj. Pot fi gasite cu usurinta in orice magazine la sectiunea de produse congelate. Trebuie sa le decongelati inainte de a le folosi!

Nuci si Fistic – Reteta aceasta poate fi facuta atat cu nuci cat si cu fistic sau o combinatie intre cele doua.

Scortisoara – Doar un praf pentru a adauga un plus de aroma.

Unt vegan – Il periem pe fiecare foaie. Untul este necesar, deoarece foile sunt foarte uscate.

Apa – Amestecata cu zahar pentru a forma un sirop simplu.

Zahar – Puteti folosi zahar alb. Nu folositi zahar brun sau de cocos, deoarece va schimba culoarea desertului.

Sirop de artar – Un substitut fabulous pentru miere, acesta da mai multa dulceata si textura aceea lipicioasa.

Extract de vanilie – Adaugati vanilie daca va place aroma.

Metoda de Preparare Pentru Baclava de Post

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 300g nuci
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana unt vegan moale
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • ½ cana sirop de artar sau agave
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie

Metoda de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180C. Taiati foile decongelate la dimensiunea tavii pe care doriti sa o folositi.

2. Intr-un bol, amestecati nucile cu scortisoara apoi puneti bolul deoparte.

3. Luati jumatate din foi, apoi acoperiti cealalta jumatate cu un prosop umed pentru a evita uscarea foilor.

4. Ungeti tava cu putin unt vegan apoi asezati o foaie si ungeti-o si pe aceasta cu unt. Procedati astfel pana terminati prima jumatate de foi.

5. Intindeti nuca macinata cat mai uniform apoi luati a doua jumatate de foi si ungeti fiecare foaie, asa cum ati facut cu cele de la baza.

6. Taiati baclavaua in patratele sau romburi folosind un cutit ascutit. Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti 20-25 de minute sau pana cand devine aurie deasupra.

7. Intre timp, adaugati apa si zaharul intr-un vas. Fierbeti la foc mediu 5 minute. Dupa ce a fiert, stingeti focul si adaugati siropul de artar, vanilia si zeama de lamaie.

8. Turnati siropul racit peste baclavaua fierbinte. Lasati-o sa se raceasca complet apoi serviti baclava de post presarata cu nuca macinata sau fistic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy