Cel Mai Bun Ceai Pentru Rinichi Care Ajuta La Eliminarea Pietrelor la Rinichi

0 2,286

Pietrele la rinichi sunt sunt o problema de sanatate des intalnita. Aceste pietre sunt formate din materii reziduale in rinichi. Anual, o multime de oameni se prezinta la medic cu probleme legate de rinichi iar pietrele mari pot cauza dureri foarte mari. Haideti sa discutam despre pietrele la rinichi si despre cel mai bun ceai pentru rinichi care va ajuta sa le eliminati.

Ceai Pentru Rinichi – Ceai Eficient Impotriva Pietrelor la Rinichi

Riscul aparitiei pietrelor la rinichi este in jur de 19% pentru barbati si 9% pentru femei. Primele simptome la barbati pot aparea dupa varsta de 30 de ani, dar pot aparea chiar mai devreme. Hipertensiunea arteriala, obezitatea si diabetul pot creste semnificativ riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Pe langa apa ce spuneti si de un ceai pentru rinichi?

Ce Sunt Pietrele la Rinichi

Pietrele la rinichi sunt cristale dure formate din substantele chimice aflate in urina, cum ar fi: urati, fosfat, calciu, oxalati, xantin si cistina. Urina are mai multe tipuri de reziduri dizolvate. Atunci cand sunt prezente in numar prea mare, aceste cristale dure incep sa capete forma.

Aparitia Calculilor Renali Pot Fi Cauzati De:

  • Obezitate sau alimente cu multa sare sau zahar
  • Aport mic de apa
  • Prea multe exercitii fizice sau prea putine
  • Infectie urinare sau istoricul familial

Dupa formare, pietrele pot ramane in rinichi sau se pot misca in jos de-a lungul tractului tau urinar. Pietrele care blocheaza caile de eliminare a urinii pot cauza durere datorita refluxului de urina in rinichi, uretra sau vezica urincara.

Tipuri de Pietre la Rinichi

Tipurile de pietre la rinichi include:

Pietre de calciu: Majoritatea pietrelor la rinichi sunt pietre de calciu, de obicei in forma oxalatului de calciu. Oxalatul este o substanta produsa zilnic de ficatul tau sau absorbit din dieta.

Struvite: Sunt pietre formate ca raspuns la o infectie a tractului urinar. Aceste tipuri de pietre cresc rapid si isi pot mari foarte mult volumul, uneori cu cateva semne de avertizare sau simptome.

Acid uric: Pietrele de acid urinc se pot forma la oamenii care pierd prea multe lichide din cauza diareei cronice sau malabsorbtiei, cei care mananca o dieta bogata in proteine, diabeticii sau sindrom metabolic.

Cistina: Aceste pietre se formeaza la oamenii cu tulburare ereditara denumita cistinurie care obliga rinichii sa excrete prea mult amino acid. Este rara si poate aparea si la alti membri ai familiei.

Citeste si: Ceaiuri pentru pancreas si ficat

Care Este Cel Mai Bun Ceai Pentru Rinichi

Ceai Verde

Cercetatorii Chinezi au descoperit ca extractul de ceai verde leaga oxalatul de calciu, facand pietrele mai mici si mai putin periculoase atunci cand trec prin urina.

Ceai de Lamaie

Poti folosi lamai proaspete pentru a face un ceai pentru rinichi capabil sa previna formarea pietrele de calciu cu ajutorul citratului. Citratul este un agent chimic care sparge pietrele mici, permitand trecerea acestora cu usurinta.

Ceai Rosu Rooibos

Acest ceai nu contine acid oxalic si este un ceai pentru rinichi excelent. Consumul excesiv de acid oxalic poate mari sansele de dezvoltare a pietrelor la rinichi, in concluzie, acest ceai este o optiune buna pentru oricine cu probleme la rinichi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy