Fursecuri cu Scortisoara de Craciun Fragede

0 688

Cu aceasta reteta simpla iti poti pregati cele mai bune fursecuri cu scortisoara de Craciun. Aceste fursecuri cu scortisoara vegane sunt delicioase si merg de minune ca gustare in sezonul festiv sau la decorarea placintelor sau prajiturilor.

Fursecuri cu Scortisoara de Craciun

Fursecuri cu Scortisoara de Craciun Fragede

Reteta pentru fursecuri cu scortisoara de Craciun nu contine faina, gluten, oua, lactate sau unt. Deci pot fi pregatite cu usurinta de vegani, vegetarieni, sau cei cu alergie la oua, lactate si gluten.

Stelute cu Scortisoara Simple

Fursecuri cu Scortisoara de Craciun Fragede

Aceste fursecuri cu scortisoara in forma de stea se pregatesc traditional in Germania si se numesc ,,Zimtsterne”. Acestea pot fi gasite cu usurinta in orice cofetarie sau magazin alimentar.

Totusi, nimic nu se compara cu preparatele pe care le pregatesti acasa pe placul tau. Craciunul este aproape aici si va invit sa le incercati si voi pentru oaspeti, familie si copilasii dumneavoastra.

Fursecuri De Post Festive

Fursecuri cu Scortisoara de Craciun Fragede

Majoritatea retetelor traditionale cer unt, oua si lactate pentru a obtine fursecuri fragede. Din fericire exista si alte alternative pentru cei care nu consuma aceste ingrediente iar reteta aceasta de fursecuri cu scortisoara de Craciun este dovada!

Ingredientele Folosite

  • Migdale si alune de padure macinate: acestea vor inlocui faina  pentru a face fursecuri fara gluten. Vom transforma aceste ingrediente in faina cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie, atentie insa sa nu amestecati in exces, trebuie sa obtineti faina nu unt.
  • Scortisoara macinata: nimic nu imi aduce aminte de spiritul Craciunului decat mirosul imbietor al scortisoarei.
  • Zahar pudra: acest ingredient indulceste, fragezeste si adauga textura.
  • Sare de mare: Presarati putina sare de mare deasupra fursecurilor pentru a intensifica aromele.
  • Suc de lamaie: adauga o aroma deosebita.
  • Apa: ajuta la legarea ingredientelor de mai sus.

Pentru Glazura

  • Zahar pudra
  • Suc de lamaie
  • Apa

Sfaturi Pentru a Face Fursecuri cu Scortisoara cu Succes!

Incercati sa gasiti faina de migdale si alune de padure in magazine sau online. Daca nu este posibil, pregatiti-va singuri cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie, pulsand de cateva ori pana devine o pudra.

Intindeti aluatul cat de uniform puteti pentru a obtine fursecuri cu scortisoara coapte uniform. Lasati-le sa se raceasca pe un grilaj inainte de a pune glazura.

Le puteti decora si cu sprinkles colorate, bombonele mici sau orice altceva va trece prin minte.

Cum Depozitam Fursecuri cu Scortisoara de Craciun

Aceste fursecuri de post pot tine chiar si o luna! Depozitati fursecurile racite intr-un borcan cu capac. Daca se usuca prea tare, puteti fune o felie de mar in interiorul borcanului iar acestea vor absorbi umiditatea si vor deveni fragede din nou.

Sper ca v-am dat toate informatiile de care s-ar putea sa aveti nevoie, astept alte intrebari sau sugestii in sectiunea de comentarii. Haideti sa sarim la reteta noastra!

MAI MULTE RETETE DE FURSECURI VEGANE DE INCERCAT!

Fursecuri Linzer

Fursecuri cu ovaz si ciocolata

Fursecuri cu unt de arahide

Fursecuri din turta dulce

Fursecuri fara gluten cu gem

Fursecuri Cu Scortisoara

INGREDIENTE

  • 75g faina de migdale, (migdale macinate)
  • 100g faina de alune de padure, (alune de padure macinate)
  • 60g zahar pudra
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri de apa

GLAZURA

  • 60g zahar pudra
  • 1 lingura suc de lamaie sau apa

MOD DE PREPARARE

1. Amestecati toate ingredientele pentru fursecuri intr-un bol. Framantati cu mana pana obtineti un aluat lipicios.

2. Formati o bila, inveliti bila in folie alimentara si dati la frigider pentru 1 ora.

3. Preincalziti cuptorul la 200C.

4. Puneti folie alimentara pe masa de lucru si intindeti aluatul uniform intre doua folii la o grosime de 0,6 cm.

5. Folositi un taietor pentru fursecuri in forma de stea si formati stele pana cand terminati tot aluatul.

6. Transferati pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit pentru 6-8 minute sau pana cand devin usor crocante pe margini.

7. Dupa coacere, transferati pe un grilaj si lasati-le sa se raceasca complet.

8. Pregatiti glazura amestecand ingredientele necesare. Periati deasupra fursecurilor reci si lasati glazura sa se intareasca.

9. In functie de marimea taietorului de fursecuri veti obtine 40 de fursecuri cu scortisoara de Craciun sau mai putine. Eu am folosit unul de 4.2 cm.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy