Snitele de Soia de Post Crocante si Aromate

0 5,066

Daca tineti post sau nu consumati carne, atunci aceasta reteta de snitele de soia de post este ideala. Se fac usor, sunt gustoase si au o crusta crocanta. Sunt sigura ca o sa va placa!

Snitele de Soia de Post Crocante si Aromate

Snitele de Soia de Post

Nu consum soia des, dar de multe ori am pofta de snitele, iar textura acestor snitele de soia de post este perfecta. Ba chiar sunt foarte bune pentru cei care abia au inceput un stil de viata vegetarian sau vegan. Fie ca tineti post sau nu, aceste snitele  de post merita incercate.

Soia contine in jur de 15.6 g de proteine, cam 28% din doza zilnica recomandata. Deci in concluzie, ofera o cantitate buna de proteine, iar spre deosebire de carne nu contine foarte multe grasimi si colesterol. Se pot pregati cu usurinta cu putin ulei sau deloc.

Puteti gasi soia texturata in diverse forme, de la granule, la cuburi si chiar felii de snitele. Pentru a obtine crusta aceea crocanta, am amestecat faina de naut cu faina de orez si condimente apoi am dat snitelele prin acest amestec apoi prin pesmet, dupa care le-am prajit pe ambele parti.

Se Pot Face La Cuptor

Da! Le puteti da in cuptor si coace pentru 15 – 20 de minute pe fiecare parte pentru a obtine o crusta crocanta si aurie. Serviti cu salata, cartofi natur sau mustar!

INGREDIENTE

  • 150g snitele de soia uscate
  • ½ cana mix de ierburi aromate uscate, (cimbru, patrunjel, oregano si rozmarin)
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • Sare si piper negru dupa gust
  • Chimen macinat dupa gust, optional

CRUSTA

  • 1 cana lapte de soia
  • 1 cana faina de naut
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 2-3 linguri faina de orez, orez pudra macinat in blender
  • ½ lingurita sare
  • 1 cani pesmet intr-un bol separat

ALTE RETETE CU SOIA

Chiftele de soia vegane

Orez prajit cu soia

*Notita: Puteti adauga ierburile aromatice uscate in amestecul pentru crusta, sau puteti omite amestecul de faina si le puteti da doar prin pesmet cu ierburi aromatice.*

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeti snitelele de soia pentru 15-20 de minute.

2. Intr-un bol, amestecati ierburile aromatice si condimentele cu putin ulei de masline. Dupa ce s-au fiert snitelele, eliminati bine apa apasand cu o spatula si lasati-le sa se racoreasca putin dupa aceea ungeti amestecul de condimente pe ambele parti si transferati pe o tava.

3. Intr-un bol mare, amestecati toate ingredientele pentru crusta cu exceptia pesmetului. Incingeti ulei intr-o tigaie la foc mic-mediu, nu este nevoie de baie de ulei, doar suficient cat sa se rumeneasca pe ambele parti.

4. Dati snitelele prin amestecul de faina, scurgeti excesul apoi dati prin pesmet si acoperiti bine.

5. Prajiti in ulei incins 3-4 minute pe ambele parti. Transferati pe prosoape de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

6. Pentru a le coace,  transferati pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti delicioasele snitele de soia de post in cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 15-20 de minute pe fiecare parte. Daca aveti airfryer si mai bine!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy