Biscuiti cu Fulgi de Ovaz si Merisoare

0 1,030

Ai incercat vreodata biscuiti din fulgi de ovaz cu merisoare si nuci? Sunt atat de buni, aromati, moi la interior si crocanti la exterior. Acesti biscuiti cu ovaz sunt gustarea ideala alaturi de o cana cu ceai sau cafea sau ca gustare de luat la pachet.

Biscuiti din Fulgi de Ovaz cu Merisoare

Reteta aceasta este una dintre preferatele mele, pe care am tot pregatit-o pe toata perioada sarbatorilor de iarna. Acesti biscuiti din fulgi de ovaz se fac doar din ingrediente pe baza de plante si sunt mai buni decat biscuitii nesanatosi din comert, asadar haideti sa vedem cum se fac cei mai buni biscuiti cu ovaz.

Ingrediente Pentru Biscuiti cu Ovaz – (Notite)

Merisoare uscate – folositi merisoare uscate intregi doar daca nu sunt foarte mari. Daca sunt prea mari va trebui sa le taiati deoarece vor cadea din biscuiti.

Sirop de artar – aceasta va adauga dulceata si o aroma deosebita.

Nuci – folositi nuci sau migdale, alune de padure tocate.

Lapte vegan – puteti folosi lapte de soia, migdale sau orice alt tip de lapte vegan aveti la indemana.

Nuca de cocos – folositi doar fulgi din nuca de cocos neindulciti.

Faina – inlocuiti faina alba de grau cu un mix de faina fara gluten potrivit preparatelor coapte.

Incercati si aceste retete:

Biscuiti cu ovaz si ciocolata

Biscuiti cu ovaz, ciocolata si afine fara zahar

Fursecuri cu Ovaz si Nuci Vegane

Ingrediente

  • 110g unt vegan
  • 1 lingura sirop de artar
  • 100g zahar brun
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 150g fulgi de ovaz intregi
  • 130g faina
  • 80g fulgi din nuca de cocos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri lapte vegan
  • 110g merisoare uscate
  • 70g nuci tocate

Folositi un cantar de bucatarie pentru a masura cu acuratete fulgii de ovaz, zaharul si faina.

Mod de Preparare

1. Preincalziti cuptorul la 180°C apoi puneti hartie de copt pe o tava.

2. Adaugati untul vegan si zaharul brun in bolul unui mixer apoi amestecati bine.

3. Adaugati peste acest amestec siropul de artar, vanilia si continuati sa bateti pana obtineti un amestec cremos.

4. Intr-un bol separat, adaugati fulgii de ovaz, faina, nuca de cocos, praful de copt, sarea, nucsoara si scortisoara apoi amestecati.

5. Combinati ingredientele uscate cu cele umede pana devine un amestec sfaramicios. Puneti si laptele vegan si amestecati pana arata ca un aluat de biscuiti gros.

6. Acum adaugati merisoarele si nucile tocate si incorporati-le si pe ele.

7. Luati bucatele din aluat si formati bile apoi puneti-le pe tava tapetata cu hartie de copt, lasand suficient spatiu intre ele.

8. Presati biscuitii cu o furculita si dati tava la cuptor pentru 12 minute. Partea superioara trebuie sa fie rumenita iar marginile tari dar moi la centru.

9. Scoateti tava din cuptor, dupa aceea lasati biscuitii sa se raceasca in tava, daca ii luati calzi acestia se vor rupe.

10. Dupa racire puteti servi cei mai buni biscuiti din fulgi de ovaz alaturi de o cana de lapte, ceai sau cafea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy