Cea Mai Buna Solutie Pentru Bataturi in Talpa

0 5,787

Cauti cu disperare o solutie pentru bataturi in talpa? Acestea pot fi foarte dureroase si este ceva normal sa iti doresti alinare cat mai rapid. Din fericire, am descoperit cateva remedii naturale pentru bataturi si calusuri.

Cea Mai Buna Solutie Pentru Bataturi in Talpa

De indata ce veti intelege ce cauzeaza aparitia acestora, le puteti preveni aparitia pe viitor. Intotdeauna va exista o solutie pentru bataturi in talpa dar este bine sa urmati o rutina de ingrijire si hidratare a talpilor. Cititi mai jos cum!

Ce Sunt Bataturile?

Bataturile nu reprezinta un semn de boala ci mai degraba este o acumulare sub piele pe care corpul tau o creeaza pentru a se proteja de frictiune si presiune.

Sunt asemanatoare cu calusurile, dar exista cateva diferente intre cele doua care se pot observa usor. Bataturile sunt mai mici decat calusurile si au adesea centrul mai dens, (exact acolo unde are loc frictiunea).

Calusurile se formeaza in general pe talpi, dar se pot dezvolta in orice zona expusa frictiunii repetate. Iata cum puteti elimina dureroasele bataturi si calusuri cu remedii naturale.

Te-ar mai putea interesa si:

Bicarbonat de sodiu pentru picioare umflate

Remedii pentru calcaie crapate si uscate

Cum sa elimini mirosul picioarelor

Cauzele sindromului picioarelor nelinistite

Remedii Pentru Bataturi in Talpa

1. Ulei de Ricin

Proprietatile sale lubrifiante pot fi de mare ajutor pentru indepartarea bataturilor. Inmuiati bataturile intr-un amestec de apa calda cu 5 linguri ulei de ricin pentru a lubrifia pielea intarita si a ameliora zona afectata.

2. Sare Epsom

Baile cu sare Epsom inmoaie calusurile si bataturile pe care le puteti indeparta mai usor cu o piatra ponce sau pila pentru talpi. Puneti o mana plina cu sare intr-un lighean cu apa calda apoi inmuiati batatura pentru 10 minute, dupa aceea exfoliati zona afectata. Aceasta solutie pentru bataturi in talpa functioneaza de fiecare data pentru mine!

3. Apa Calda

Inmuiati bataturile si calusurile in apa calda cu sapun. Inmuierea va permite sa eliminati mai usor straturile bataturilor cu o piatra ponce sau pila. Dupa aceea stergeti-va cu un prosop uscat si aplicati ulei de cocos sau o crema hidratanta. Eu folosesc aceasta solutie pentru bataturi in talpa dupa ce mi-am neglijat picioarele toata iarna.

4. Bicarbonat de Sodiu si Lamaie

Puneti apa calda intr-un lighean apoi adaugati 2-3 linguri cu suc de lamaie. Inmuiati-va picioarele cateva minute apoi adaugati 1 lingura cu bicarbonat de sodiu. Particulele fine ale bicarbonatului de sodiu in combinatie cu sucul de lamaie face cea mai buna solutie pentru bataturi in talpa.

5. Bicarbonat cu Otet Pentru Bataturi

Continutul acidic al otetului din cidru de mere si proprietatile exfoliante ale bicarbonatului creeaza un remediu care functioneaza ca prin magie. Inmuiati-va picioarele intr-un lighean cu apa calda la care trebuie sa adaugati 1 lingura bicarbonat de sodiu si 1 cana cu otet din cidru de mere.

Indiferent de solutia aleasa, trebuie sa indepartati straturile bataturilor pana dispar complet. Urmati o rutina de ingrijire si nu uitati sa va hidratati talpile curate inainte de a merge la culcare,  deoarece cea mai buna solutie pentru bataturi in talpa este preventia!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy